Recent comments

Friss Hírek

EL: Liverpoolban győzött az Udinese

A labdarúgó Európa-liga csoportkörének második fordulójában az A-csoport rangadóján az olasz Udinese jó iramú, színvonalas, öt gólt hozó találkozón minimális különbséggel győzött az angol Liverpool vendégeként. 


Előbb a hazaiak, majd a vendégek percei jöttek, benne mindkét oldalon lehetőségekkel. Aztán a 26. percben született a mérkőzés első találata: Stewart Downing jobb oldali beadására középen nagy lendülettel érkezett Jonjo Shelvey, aki védhetetlenül bólintott a kapuba. 

A gól nem sokat változtatott a játék képén, egyik csapat sem tudott döntően a másik fölé kerekedni. A szünet után gyorsan egyenlítettek a vendégek: a bal oldalról érkező, jó ütemű passzt Antonio di Natale a balösszekötő helyén érkezve tankönyvbe illő kifordított jobb bokával lőtte a kapu bal oldalába. Pepe Reina repült, de nem tudott hárítani.

Némi fölénybe került az Udinese, a Liverpoolnak percekre volt szüksége, amíg rendezni tudta a sorait, de utána közel járt a gólhoz. Shelvey a 69. percben óriási ziccerben hibázott: Glen Johnson bombázott látványosan, félfordulattal kapura, ami lövésnek nem volt túl pontos, passznak annál inkább, de a hosszún érkező társ a gólvonaltól két lépésre lyukat rúgott, a támaszkodó lábáról pedig a mezőnybe pattant a labda.

A 70. percben góllal büntetett az Udinese, pontosabban a liverpooli Sebastián Coates saját csapatát büntette, amikor egy szabadrúgást saját kapujába bólintott. Öngól! 

A 72. percben Di Natale tartotta meg a labdát a tizenhatoson belül két védővel a nyakán, háttal a kapunak, majd önzetlenül lekészítette azt a balösszekötő helyén érkező Giovanni Pasqualénak, aki 17 méterről hatalmas gólt akasztott a kapu bal oldalába. Reinának itt sem volt sansza... 

Csakúgy, mint a 75. percben kollégájának, a szerb Zseljko Brkicsnek Luis Suárez 18 méteres szabadrúgásánál, ami a rövid, jobb felsőben kötött ki. A hajrára beállt liverpooli tini, Raheem Sterling gyorsaságában bízhatott a hazai gárda, akadtak is helyzetek, de ugyanúgy kimaradtak, mint a vendégek kontrái (2–3).

Liverpool-Udinese 2-3
G:Shelvey (23.), Suárez (75.), ill. Di Natale (46.,), Coates (70. – öngól), Pasquale (72.)


NSO.hu