Recent comments

Friss Hírek

Roma: Zeman az Udinesét dicsérte és Agnellit támadta


Ismét hallatott magáról Zdenek Zeman, az AS Roma vezetőedzője. A tapasztalt cseh mester csapata holnapi, Udinese elleni összecsapásáról beszélt, valamint kitért Andrea Agnelli egyik eheti nyilatkozatára is. 

Zeman láthatólag tiszteli holnapi ellenfelüket, a Juventust viszont már kevésbé. A Giallorossi múlt héten 0-2 után nyert 4-2-re a Genoa ellen, a győzelemtől most újra szárnyakat kapnának.

"Dodò ott van a keretben és lehet, hogy bemutatkozik holnap, de még ki kell értékelnünk, hogy bírni fog egy egész meccset, vagy csak egy részét."

"A középpályán hét bevethető emberünk van, de közülük csak három fog kezdeni, úgyhogy nehéz döntések előtt állok. A játékosok formája és az ellenfél karaktere fogja eldönteni a kérdést."

Zemant megkérdezték arról, hogy egyetért-e azzal, hogy Francesco Totti volt az egyetlen olyan játékos, aki teljesen átvette a mester összetett taktikáját.

"Ez az ön értékelése. A média nem csak azt mondja, hogy Totti követi az utasításaimat, hanem azt is, hogy azt csinál és akkor játszik, amikor ő akar. Úgyhogy gondolkozzanak értelmesebb dolgokon. Egyszerűen csak vannak játékosok, akik jobban tudnak idomulni egyes taktikákhoz, míg másoknak ez kevésbé megy."

Az Udinese továbbra is küzd a formába lendüléssel, ezen a héten 3-1-es vereséget szenvedtek az Európa Ligában a svájci Young Boys otthonában.

"Ők egy jó csapat még akkor is, ha most nagy váltásra van szükségük. A tavalyi szezont is gyengén kezdték, aztán végül kvalifikálták magukat a Bajnokok Ligájába, szóval tisztelnünk kell őket. Akárcsak a Napoli, ők is mindig csak az eredményt tartják szem előtt."

Zeman végül újra elővette kedvenc témáját, a Juventust is. Andrea Agnelli elnök a héten egy beszédében arra szólította fel az olasz klubokat, hogy kövessék csapata pldáját és kezdjenek saját stadionok építésébe, hogy ezzel megreformálják az olasz labdarúgást és újraélesszék a Serie A hanyatló tekintélyét.

"Igaza van, az olasz focinak reformokra van szüksége, ezzel mindenki egyetért. Egészen más kérdés az a tény, hogy a Juventusnak volt 20 éve megváltoztatni a futballt, amikor a világ egyik legjobbjai voltak, és mégsem tettek semmit..."


azzurri.co.hu