Recent comments

Friss Hírek

Cserejátékosai szállították a sikert a Juventusnak


A válogatott játéknapok után mozgásba lendülnek az európai topligák is: a Serie A-ban a nyolcadik fordulóban az éllovas Juventus otthonában két góllal legyőzte legközelebbi üldözőjét, a Napolit.


A Juventus–Napoli mérkőzésnél nagyobb rangadót mostanában nem lehetne játszani a Serie A-ban, elvégre a tabella első két helyezettje csapott össze. A mérkőzés előtt egy héttel elkelt az összes jegy, így rekordot döntött a Juventus (bevételit), már jóval a kezdő sípszó előtt. 

A feszült hangulatú és hatalmas iramú rangadót a hazaiak kezdték jobban, az első helyzet Sebastian Giovincóé volt, majd a déliek elképesztően agresszív mezőnymunkával igyekeztek csírájában elfojtani a torinóiak támadásait – nem is sikertelenül. Az első sárga Edinson Cavanié volt, de az uruguayi zseni szakmájában is jeleskedett, mert a 27. percben afféle „Détári Lajos-szögből” gyönyörű mozdulattal tekert a lécre egy szabadrúgást. 


A kék mezesek „kegyetlen bánásmódja” olyannyira rosszul esett a listavezetőnek, hogy az első félidőben nem tudott további gólhelyzetet kialakítani a Juventus, igaz, a vendégek kontrái sem rejtettek veszélyt magukban. 

A fordulás után egyre inkább mezőnyfölénybe került a Juventus, jó húsz perc elteltével a csereként beállt Alessandro Matri nagy helyzetbe került Andrea Pirlo csodalabdájával, de elhibázta a támadó a ziccert. 

A hajrában aztán két perc alatt eldöntötte a rangadó sorsát két torinói csereember: előbb Martín Cáceres bólintotta a kapuba Pirlo szögletét, majd Paul Pogba lőtte ki a bal alsót a tizenhatoson kívülről. 

Ha nem is könnyedén, de megnyerte a rangadót az éllovas Juventus legerősebb üldözője ellen. 

A Napoli először került a bajnokságban hátrányba, amelyből nem tudott felállni, a Juventus Serie A-s veretlenségi rekordja viszont tovább „nyúlik”, és már 47-nél jár.



JUVENTUS–NAPOLI 2–0 (M. Cáceres 80., Pogba 82.) 


NSO.hu