Recent comments

Friss Hírek

BL: Az újonc Málaga a Milant is legyőzte


A BL-újonc Málaga labdarúgócsapata 1–0-ra legyőzte hazai pályán a Milant a Bajnokok Ligája C-csoportjában, így három forduló után százszázalékos mérleggel, kapott gól nélkül áll a kvartett élén. 

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, de a több veszélyes támadást a Málaga vezette. Az andalúziai csapat legnagyobb értéke, Isco az első félórában még nem nagyon hallatott magáról, azt követően azonban rövid időn belül két lövése is csak kevéssel kerülte el a kaput, a másik oldalon pedig Stephan El Shaarawy puskázta el a legnagyobb helyzetet.

A Milan kezdőcsapatában először kapott helyet a francia születésű, de guineai válogatott Kévin Constant, aki a 44. percben a tizenhatoson belül ellökte a Jesús Gámezt, de a tizenegyest Joaquín fölélőtte, a labda a lécet érintve hagyta el a játékteret. A spanyol válogatott korábbi szélsője a hétvégén a Valladolid elleni bajnoki hajrájában is kihagyott egy büntetőt, de a 88. percben aztán csak megszerezte csapata győztes gólját.

Az eső miatt csúszós talajon bátran próbálkoztak távoli lövésekkel a felek, az olaszok részéről Riccardo Montolivo volt ilyen téren a legaktívabb a második félidőben, a hazaiaknál pedig Javier Saviola tekert a jobb felső sarok fölé egy perccel azután, hogy Daniele Bonera tökéletes becsúszással szerelte nagy helyzetben.

Távolról nem sikerült betalálni, közelről viszont igen, mégpedig Joaquínnak, aki néhány napon belül másodszor javított góllal elrontott 11-esét követően. A Betisben nevelkedő 31 éves játékost a chilei Manuel Iturra ugratta ki tökéletes passzal, ő pedig a rövid oldali kapufa segítségével Marco Amelia mellett a kapuba belsőzött. 1–0

A gól után mindkét edző csatárt cserélt be, ám míg Massimiliano Allegri Constant helyére küldte pályára Patót, addig a Roque Santa Cruzt bevető Manuel Pellegrini egy másik támadót hívott le Saviola személyében. A Milan mestere a 79. percben becserélte Bojan Krkicet is, aki Barcelona-játékosként utolsó gólját éppen a Málaga ellen szerezte.
Most azonban sem ő, sem társai nem tudtak a kapuba találni – pedig az utolsó tíz percben erre több lehetőségük is volt vendégeknek –, így az első BL-idényét taposó Málaga hibátlan mérleggel vezeti csoportját, úgy, hogy a mezőnyben egyedüliként nem kapott még gólt (a selejtezőben sem).

 C-CSOPORT, 3. FORDULÓ

 Málaga (spanyol)–Milan (olasz) 1–0 (0–0)
 G: Joaquín (64.)


NSO.hu