Recent comments

Friss Hírek

Az Inter simán nyert Bolognában


Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 9. fordulójában az Inter 3–1-re nyert a Bolognában. A Fiorentina odahaza győzte le 2–0-ra a meccset 9 emberrel befejező Laziót, míg a Sampdoria ismét kikapott.

Különleges meccs volt a Bologna elleni Diego Milito számára, hiszen a 100. bajoki mérkőzését játszotta az Inter színeiben. A házigazdák nem kezdtek megilletődötten, bátran támadásba lendültek a milánóiak ellen. Alessandro Diamanti csapatkapitány nagyon elemében volt, az elején nem nagyon bírtak vele a vendégek.

A 27. percben mégis megszerezte a vezetést az Inter: Esteban Cambiasso beadását Andrea Ranocchia fejelte a hazaiak hálójába. (0–1) 

A folytatásban harcolt ellenfelével és a szakadó esővel is a Bologna, ám nem tudott egyenlíteni, így a szünetben a látogatóknál volt az előny.

A fordulás után egy Gilardino, Diamanti összjáték után alakult ki helyzet, ám utóbbi sokat várt, így szerelték. Az 53. percben tovább növelte az előnyét az Inter: Rodrigo Palacio tört be harcosan a hazaiak tizenhatosán belülre, majd az érkező Diego Milito elé tálalt, aki hat méterről nem is hibázott. (0–2)

Az 58. minutumban Alberto Gilardino kapáslövését tolta bravúrral szögletre Samir Handanovic, majd a sarokrúgás után Diamanti beadásánál Niccolo Cherubin megelőzte a szlovén kapust és a hálóba fejelte a Bologna szépítő gólját. (1–2)

A 64. percben Palacio újabb gólpasszt adott, Cambiasso pedig zseniálisan emelte át a hazaiak kapusát, s ezzel eldöntötte a három pont sorsát. (1–3)
 
A gól előtt egyébként a Bologna csapatorvosát egy heves vita miatt elküldték a kispadtól. A Bologna a hajrában már nem tudott maradandót alkotni, így az Inter zsinórban az ötödik bajnoki győzelmét aratta, és feljött a második helyre a tabellán.

Bologna–Internazionale 1–3 (Cherubin 58., ill. Ranocchia 27., Milito 53., Cambiasso 64.)


A Torino emberhátrányban 3–1-re kikapott odahaza a Parmától, a Cagliari a Sampdoria vendégeként nyert – a bajnokságban jól kezdő genovai csapat zsinórban a negyedik vereségét szenvedte el. 

A Pescara és az Atalanta találkozóján gól nélküli döntetlen született.

Pescara–Atalanta 0–0


Sampdoria–Cagliari 0–1 (Dessena 47.)

Torino–Parma 1–3 (Basha 91., ill. Sansone 72., Amauri 73., Rosi 88.)


NSO.hu