Recent comments

Friss Hírek

Az Udinese sokkolta a Romát


Az AS Roma a vasárnap esti, Udinese elleni mérkőzésen ismét bemutatta, hogy jó és rossz értelemben is bármire képes. A jó: az első félidő első fele, mely során a Roma kétgólos előnyt kovácsolt. 

A Zeman-csapat már az elején veszélyes és látványos akciókkal rukkolt elő, de Daniele De Rossi fejesét védeni tudta Zseljko Brikic, majd Erik Lamela hibázott többször is helyzetben.


Lamela aztán a 22. percben kihasznált egy lehetőséget, méghozzá „kispályás stílusban”: az alapvonalon hozta befelé a labdát, elugrasztotta a beadásra számító kapust, majd nagyon szemtelenül nullszögből a rövidbe passzolt. Gyönyörű egyéni megoldás volt! Percekkel később egy Totti-Osvaldo-Lamela akció után (ez sem volt épp csúnya...) megszületett a második Roma-gól is.

Idáig a jó, jöjjön a rossz (mármint római szempontból). Az Udinese Maurizio Domizzi révén szépített, és még a szünet előtt kétszer is egyenlíthetett volna. Ami ekkor nem jött össze, összejött a második félidő elején, Antonio Di Natale az 50. percben egalizált, Armero lövését szép reflexmozdulattal továbbítva a hálóba. A gól szabályosságát vitató Osvaldo kapott egy sárgát, a Roma pedig egy új feladatot: még egyszer megnyerni az egyszer már „agyonnyert” mérkőzést. 

Nem sikerült, sőt, a 88. percben fordított az Udinese: egy kontra után tizenegyeshez jutottak a friuliak (ennek jogossága heves vitára adott okot a pályán – nem véletlenül), amelyet Di Natale panenkásan beemelt – 2–0-ról 2–3. A végére jutott még rengeteg reklamálás, idegeskedés, kakaskodás és egy piros lap (Panajotisz Tahcidisz megelőzte néhány társát így az öltözőben) – az Udinese győzött az Olimpicóban. 

A vendégek tán maguk sem tudják, hogy nyerték meg a meccset, a hazaiak meg várhatóan tüzet fognak okádni a játékvezetői egységre a meccs után.

AS Roma–Udinese 2–3 (Lamela 22., 24., ill. Domizzi 32., Di Natale 50., 88. – a második 11-esből)


NSO.hu