Recent comments

Friss Hírek

BL: Dániában sem tudott nyerni a Juve


A papírforma alapján az első félidőben a Juventus irányította a játékot, Sebastian Giovinco, Alessandro Matri és Arturo Vidal is közel járt a gólszerzéshez – de a befejezéseknél rendre hibáztak az olaszok.

A dánok legnagyobb ziccerénél Gianluigi Buffonnak kellett kijönnie a tizenhatoson kívülre, hogy Joshua John próbálkozását mellel blokkolja. Az olasz világbajnok kapusnak emellett további három alkalommal kellett védéssel segítenie csapatát. 

Fordulás után előnybe került a hazai gárda. A 49. percben Giorgio Chiellini szabálytalanul buktatta a tizenhatos előterében Andreas Laudrupot, a szabadrúgást pedig Mikkel Beckmann remekül tekerte a bal felsőbe. Buffon csak belekapni tudott a labdába. (1–0)

Történelmi pillanat volt ez, hisz a dán csapatnak ez volt az első gólja a legrangosabb európai kupasorozatban.

Húsz perccel később Andrea Pirlo majdnem lemásolta Beckamnn szabadrúgását, ám Jesper Hansen kapus hatalmasat védett.

Szűk tíz perccel a vége előtt azonban már a dán kapus sem tudott védeni: Mauricio Isla remek jobb oldali beadását Mirko Vucsinics jobb belsővel az bal alsóba helyezte. (1–1)

A hajrában a Juve járt közelebb a győzelemhez, de több gól nem esett. A torinói klub idei harmadik BL-meccsén is döntetlent játszott – ráadásul ezúttal is hátrányból. A Nordsjaelland pedig megszerezte első pontját.

E-CSOPORT,  3. FORDULÓ

 Nordsjaelland–Juventus  1–1
 G: Beckmann (50.), ill. Vucsinics (81.)


NSO.hu