Recent comments

Friss Hírek

Marchisio: Vegyük el a Napoli kedvét


Claudio Marchisio úgy hiszi, hogy a Juventusnak el kell vennie a Napoli kedvét az élettől a holnapi csúcsrangadón.

A tabellát vezető két csapat mérkőzésére holnap koraeste, 18 órakor kerül sor a Juventus Stadionban.

"Ez a nagy meccs jelen pillanatban" - mondta a La Gazzetta dello Sportnak.

 "A győzelem nem számít a Scudettóért folyó harcban, mivel még így is nagyon hosszú az út. Ugyanakkor, pszichológiai szempontból, a három pont megszerzése elvehetné a Napoli kedvét a játéktól. Ez komolyan érintené a magabiztosságukat, és megállítaná azt a légkört, amelyben feltüzelik magukat. A Napoli évről-évre fejlődik, így ha magabiztosak, problémát okozhatnak nekünk."

"Őszinte leszek: a bajnokság első néhány hete után a bajnokság kétcsapatosnak tűnik. Ez a két csapat a legjobb, a legszervezettebbek és a legteljesebbek is. A Juve és a Napoli meggyőző futballt játszik. De azt is el kell mondani, hogy mindig leselkednek veszélyek ránk, így az Intert, a Milant, a Laziót és a Romát is tisztelnünk kell."

"Ki az erősebb? Egy meccsen bármi megtörténhet, de egy egész bajnokságra vonatkoztatva a Juvét mondanám. Véleményem szerint jobban kezeljük a győzelmeket és felettük állunk egyénilég és történelmileg is."

A Napoli legyőzte a Juventust a májusi Olasz Kupa-döntőben, aztán az Olasz Szuperkupában, Pekingben, a Bianconeri diadalmaskodott 4-2-re egy olyan meccsen, ami hosszabbításba torkollott és két nápolyi is piros lapot kapott.

"Mit gondoltam, amikor a Napoli bojkottálta a Szuperkupa díjátadóját? Arra gondoltam, hogy a futballunk egy újabb jó lehetőséget vesztegetett el, hogy lenyűgözzük a világ többi részét."

Walter Mazzarri továbbra is folyamatosan kritizálja a bírói teljesítményt, így bármilyen rossz bírói döntés csak olaj lehet a tűzre ebben a vitában.

"Az egy olyan meccs volt, ami egyértelműen könnyebbé vált számunkra a piros lapok után, de még mindig hallok olyan hangokat, miszerint a Napoli győzött volna 11 emberrel a pályán. Nem hinném."

"Kétszer is megszerezték a vezetést, és mindkétszer kiegyenlítettünk. A Juve kezdeményezett, miközben a Napoli csak kontrázott."

A Juventus olasz válogatott középpályása a Napoli számos játékosát dicséri.

"Ezequiel Lavezzi eladásával sokkal inkább csapat lettek. Talán nem annyira kreatívak, de Goran Pandevvel a csatársorban nagyon hatékonyak. Ő egy nagyszerű csapatjátékos, míg Marek Hamsík manapság az egyik legjobb játékos Európában."

A héten Antonio Cassano felfedte, hogy ő többször is elutasította a Juventusba igazolást, mivel a klub "jó, kis katonákat" akar a csapatába, akik követik az utasításokat.

"Nem akarok vitába keveredni Cassanóval. Annyit mondhatok, hogy a Juventus egy egyedi mentalitással rendelkezik, amelyben a csapat áll minden más előtt. Ezt tanítják nekünk már az első naptól kezdve. De ne felejtsük el, hogy olyan sztárok, mint Zinedine Zidane vagy Alessandro Del Piero is játszottunk nálunk."

Juventusfc.hu