Recent comments

Friss Hírek

Kétgólos hátrányból jött vissza a Milan Palermóban


Az olasz labdarúgó-bajnokság 10. (hétközi) fordulójának nyitó mérkőzésén kétgólos hátrányból állt fel az AC Milan Palermóban, az egyenlítő találatot Stephan El Shaarawy szerezte a 80. percben.


Nem várt könnyű feladat a szezonban több problémával is küzdő AC Milanra Palermóban, még ha a hazaiak sem brillíroznak a bajnokságban. A milánóiaknál nem szerepelhetett Mattia De Sciglio, Luca Antonini, Robinho és Kevin-Prince Boateng, különösen utóbbiak hiánya tűnt föl, miután a Stephan El Shaarawy párjaként lehetőséget kapó Alexandre Pato szinte semmit nem mutatott.

A brazil légiós ugyan a 9. percben egy ígéretes labdát kapott, de az utolsó pillanatban szerelték, utána pedig eltűnt a mezőnyben. A Palermóban főleg a fiatal korában a Milant is megjárt Fabrizio Miccoli villogott, aki 2007-es érkezése óta négyszer vette be bajnokin a mostani ellenfél kapuját. Szabadrúgásból, labdaszerzés után és kiugratással is próbálkozott, de hol az irányzék hibázott, hol Marco Amelia hárított. 

A 34. percben már igen közel járt a vezető gól megszerzéséhez, de nem sokkal a bal kapufa mellé csavart. Aztán a szünet előtt egy beadási kísérlete Ignazio Abate kezét találta el, a játékvezető pedig büntetőt ítélt. Miccoli állt a labda mögé, és bár Amelia eltalálta az irányt, de nem tudta hárítani a jobb alsóba tartó lövést (1–0).

A Palermo jól kezdte a második félidőt, Franco Brienza távoli pattogós bombája a bal sarokban kötött ki, a vendégek kapusa csak dermedten állt (2–0). 

A hazaiak ezután nagyon ráültek az eredményre, a Milan pedig új lendületet kapott a Patót váltó Bojan Krkic révén.

Ricardo Montolivo megpattanós góljával a 69. percben visszajött a meccsbe a vendég együttes (2–1), amely nagy erőket mozgósított az egyenlítésért, ami végül össze is jött neki.

Ehhez azonban szükség volt Samir Ujkani hibájára is, aki rossz helyre ütött ki egy jobb oldali beadást, ami így El Shaarawyhoz került, a támadó pedig kilőtte a jobb alsót (2–2).

Egy már megnyertnek tűnő meccset engedett ki a kezéből a Palermo, ám a második félidő alapján a Milan egyenlítése sem mondható érdemtelennek.


 Palermo–Milan 2–2 (Miccoli 45. – 11-esből, Brienza 47., ill. Montolivo 69., El Shaarawy 80.)


NSO.hu