Recent comments

Friss Hírek

Lippi: Csodálom Giovincót


Marcello Lippi elismerően nyilatkozott a Juventus és az Olasz válogatott támadójáról, Sebastian Giovincoról és azt is elárulta, hogy már nagyon várja a közelgő Juventus - Napoli rangadót.


Az Azzurri korábbi szövetségi kapitánya elismerte, hogy nagy rajongója Sebastian Giovincónak, aki igen megosztja a Juventus szurkolóit. A 25 éves támadó kedden csak a kispadon kezdett a dánok elleni válogatott mérkőzésen, de Lippi szerint ki kéne használni Giovinco játékstílusát és rendszeresen szerepeltetni kellene a nemzeti csapatban.

„Giovinco egy igazi fenomén, egyszerűen briliáns játékos. Ő az a fajta játékos, akit minden csapat szívesen látna. Még ha nem is szerez gólt, akkor is képes valamit hozzátenni a csapat játékhoz.” – nyilatkozta a 64 éves szakember a Tuttosportnak, majd hozzátette, hogy már nagyon várja az első két helyezett hétvégi összecsapását.

„Mindent elmond a bajnokság jelenlegi állása. Óriási meccs lesz a Juventus-Napoli. Tetszik a nápolyiak projektje és bár a Juventus mindig tud valami extrát mutatni, a Napoli nincs nagyon lemaradva mögöttük.”

A korábbi Juve és Inter tréner jelenleg a kínai Guangzhou Evergrande együttesét irányítja és bevallotta, hogy annak ellenére is nagy kihívásnak tartja a külföldi megbízatást, hogy elég nagy a differencia az ottani és az európai játékosok között.

„Elégedett vagyok az új életemmel, szakmai szempontból is. Felesleges az összehasonlítgatás, tisztában voltam vele, hogy itt teljesen más a játékerő, mint Olaszországban. Nem ért meglepetés. A kínai futball pedig folyamatosan fejlődik. A 16 csapatos bajnokságban 13 együttest külföldi szakember dirigál.”


Juventusfc.hu