Recent comments

Friss Hírek

A Juventus egy góllal legyőzte a Cataniát


Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 9. fordulójában a listavezető Juventus 1–0-ra felülmúlta idegenben a Cataniát. A torinóiak győztes gólját Arturo Vidal szerezte egy lesgyanús szituáció után. A „zebrák" továbbra is veretlenek a Serie A-ban.


A vasárnapi ebédidőben megrendezett találkozón a Juventus listavezetőhöz méltóan kezdett, uralta a játékot és önbizalomtól duzzadó futballal rukkolt ki. Paul Pogba és Mirko Vucsinics játéka tűnt ki a mezőnyből, de az eddig kevés játéklehetőséghez jutó Nicklas Bendtner is jól mozgott az első percekben. 

A 24. percben a Catania sokkolta a Juvét: Gonzalo Bergessio egy kapufáról kipattanó labdát kotort Gianluigi Buffon kapujába, a vendégek azonban lest reklamáltak – Andrea Gervasoni hosszasan egyeztetett az asszisztensével, majd érvénytelenítette a találatot. 

Az első félidőben nagyobb helyzet már nem igazán akadt, így a Catania játékosai a szabályosnak tűnő meg nem adott gól miatt csalódottan vonultak az öltözőbe, a szünetben gól nélküli döntetlent mutatott az eredményjelző.

Az 57. percben egy lesgyanús szituáció után szerezte meg a vezetést a Juventus: a leshatáron helyezkedő Bendtner kapott labdát Vucsinicstől a tizenhatoson belül, és hiába védte lapos lövését Mariano Andújar, a kipattanót Arturo Vidal az üres kapuba gurította négy méterről. 0–1

A 66. percben még nagyobb bajba került a Catania, ugyanis Giovanni Marchese kezezett a középpályán, amiért megkapta a második sárga lapját, így a házigazdák tíz emberre fogyatkoztak.

A hajrában ment becsülettel előre a Catania, küzdött az egyenlítésért, ám nem tudott gólt szerezni, a jól kontrázó Juve pedig kis híján megduplázta előnyét, ám Sebastian Giovinco nagy helyzetben hibázott, azaz maradt a 0–1.


Catania–Juventus 0–1 (Vidal 57.)


NSO.hu