Recent comments

Friss Hírek

Pirlo: Két év veretlenség


Nem mindennapi rekordot tudhat magáénak Andrea Pirlo, a Juventus válogatott középpályása. 

Az idei évben Chuck Norrisra hajazó karmester pontosan két évvel ezelőtt, 2010. október 30-án szenvedett vereséget utoljára bajnoki mérkőzésen, akkor még a Milan játékosaként bukott rangadót - éppen jelenlegi klubja, a Juventus ellen.

Pirlo azóta 53 bajnoki találkozón lépett pályára, ezek közül 36-ot győztesként zárt, 17 alkalommal pedig döntetlent játszott. Pirlo sorozata tehát már hosszabbra nyúlik, mint a Juventus 48 meccses bajnoki veretlensége, bár a két sorozat minden bizonnyal ugyanazon a napon, egy időben fog majd megszakadni. 

A vereség ízét az elmúlt két évben csupán a májusi kupadöntőben és a júliusi Eb-döntőben megízlelő mélységi irányító 732 nap után akár már ma elveszítheti a minden bizonnyal európai rekordnak számító mérlegét, amennyiben a Bologna hatalmas meglepetésre győzni tudna a Juventus Stadionban ma este.

Hogy a Juventus sikereihez valóban a veterán játékos a kulcs, vagy Pirlo remek formája mellett az elmúlt két évben csak jókor volt jó helyen, az nagy kérdés, de az kijelenthető: a zebrák nem ápolnának majd' félszáz meccses veretlenségi sorozatot az Aranylabda idei legnagyobb olasz esélyese nélkül.


azzurri.co.hu