Recent comments

Friss Hírek

Doumbiát kölcsönadták a Szarkáknak

A Newcastle hivatalos közleményben tudatta, hogy egy fél éves kölcsönszerződés keretein belül leigazolták Seydou Doumbiát, a Romához viszatérő elefántcsontparti csatárt.


A játékos maga rövid üzenetben tudatta szurkolóival a döntést:

“Örülök, hogy Newcastle-játékos lettem. Már el is kezdtem készülődni. Mindig is egy álmom volt a Premier League-ben játszani, ez az álom pedig most valóra vált, így nagyon örülök. Alig várom, hogy segítsek a csapatnak győzelmeket szerezni, és felkúszni a tabellán.”-mondta Doumbia.

A játékos tavaly januárban érkezett Rómába a CSZKA Moszkvától, és hatalmas reményeket fűztek hozzá a fővárosban. Az akkoriban formálódó Gervinho-Doumbia-Ibarbo trió nagyon ígéretesnek tűnt, Seydou személyében pedig egyértelműen azt a tipikus befejező csatárt látták a szurkolók, akire már Batistuta óta várnak. Nem véletlen, hogy sokat vártak tőle, hiszen a játékos az oroszoknál szinte ontotta a gólokat: mielőtt megérkezett Garciaékhoz, 95 bajnoki meccsen 61 szerzett góllal rendelkezett, az Európa Ligában és a Bajnokok Ligájában pedig 22 meccsén 17-szer talált az ellenfelek kapujába. A támadó  azonban végül valamiért nem tudott maradandót alkotni a Románál, és 2 szerzett gólja után kölcsönbe visszakerült az oroszokhoz.

Hiába tűnt úgy, hogy egykori csapatánál újra belelendül, a Moszkva sem kívánta véglegesen visszavásárolni őt, így Doumbia nemrég visszakerült Olaszországba.

A Roma próbálta egyszer, s mindenkorra megoldani a 28 éves csatár ügyét, de Sabatiniék újra csak átmeneti megoldást találtak: a Szarkáknak opciós joguk lesz Doumbia megvásárlására, így nyáron, ha új csapatánál ezúttal sem megy neki, ismét vissza kell majd térnie a Farkasokhoz az afrikai támadónak.

forrás: azzurri.co.hu