Recent comments

Friss Hírek

Ha ez így megy tovább, nincs maradásom-Spalletti hazaküldte Tottit...

Luciano Spalletti hazaküldte Francesco Tottit az AS Roma délelőtti edzését követő közös étkezés után. 


A La Gazzetta dello Sport információi szerint a vezetőedző azért utasította távozásra a klublegendát, mert a csapatra nézve károsnak vélte a játékos korábban tett nyilatkozatát.   

Totti szombati interjújában elégedetlenségének adott hangot. Játszani szeretne, de egyelőre nem szerepel Spalletti terveiben, akivel nem ápol túl jó kapcsolatot. Totti úgy érzi, hogy nem a jelenlegi bánásmódot érdemli, a távozásának lehetőségét vetítette előre. 

Spalletti döntése értelmében Totti nem szerepel a Roma Palermo elleni keretében, így a 39 éves támadó biztosan nem lesz ott a „farkasok” vasárnap esti olasz bajnoki mérkőzésén. A huszadik születésnapját pont a meccs napján ünneplő Balogh Norbertet nevezte a találkozóra a szicíliai együttes vezetőedzője, Giuseppe Iachini. 

A La Gazzetta dello Sport úgy tudja, hogy Luciano Spallettinek be kell számolnia a klub vezetőségének döntése hátteréről. Ezt követően alaposan megvizsgálják a klubon belül kialakult kényes helyzetet. A játékosok állítólag nem hittek a szemüknek, amikor Spalletti hazaküldte Tottit.  

A Roma szurkolói rendkívül zaklatottak a csapatot érintő belső feszültségek miatt, a klub részéről vasárnap este várható hivatalos közlemény.  

Francesco Totti egyértelmű jelzést küldött az AS Roma vezetősége felé, hogy nem elégedett jelenlegi helyzetével imádott klubjánál és változásokat szeretne.

A kérdés az, hogy milyen nyomást tud gyakorolni egy lassan 40 éves, kispados Francesco Totti a klub döntéshozóira.  

Mint ismert, néhány héttel ezelőtt Luciano Spalletti vette át az AS Roma irányítását Rudi Garcia menesztése után. Spalletti korábban már volt a rómaiak vezetőedzője, 2009-es távozásakor finoman szólva sem ápolt jó kapcsolatot a klublegendával. A jelek szerint ez mostanra sem változott.

„Úgy érzem, hogy fizikailag vagyok olyan állapotban, hogy segítsem a csapatot. Játszani akarok!” – nyilatkozta a RAI tévécsatornának Totti.

„A sérülésem a múlté, ha nem lépek pályára, az színtiszta szakmai döntés, nem lehet másra fogni.”
„Ha ez így megy tovább, számomra nincs folytatás a Románál. Fájdalmat okoz, hogy a padon kell ücsörögnöm. Megértem, hogy az évek múlásával egyre kevesebb percet kapok a pályán, de nem érhet véget így a karrierem. Emberként rosszul esik, tudván, mennyi mindent adtam a csapatnak. Több tiszteletet várok el azok után, amit a Romáért tettem” – szögezte le egyértelmű álláspontját Totti, akinek 2016 nyaráig szól a szerződése a klubbal. 

Szóba került a kapcsolata Spallettivel, őszintén válaszolt a kérdésre. 

„Milyen a kapcsolatom Spallettivel? Köszönünk egymásnak reggel és este. Nagyjából ennyi. A sajtóban folyton szépen beszél rólam, de szemtől szemben ezt nem teszi meg. Tisztelem őt, mint edzőt, és úgy érzem, hogy megvan benne az, amire szüksége van a klubnak” – tette hozzá.

„A szerződésem júniusban lejár, várom, hogy James Pallotta jelentkezzen és megtárgyaljuk a lehetőségeket a folytatásról. Elvárom a fair bánásmódot, hogy a szemembe mondják, hogyan állnak a dolgok, mik a tervek velem kapcsolatban a közeli jövőt illetően” – üzent Totti az AS Roma vezetőségének. 

Lehet, hogy kézzel fogható közelségbe került Totti visszavonulásának napja?

forrás: NSO