Recent comments

Friss Hírek

El Shaarawy duplázott, a Roma nyert

A Roma 3–1-re győzött az Empoli otthonában a bajnokság 27. fordulójában. 


Stephan El Shaarawy látványos góljával már az ötödik percben vezetést szerzett a Roma. Az olasz válogatott futballista 25 méterről szépen tekerte a labdát a bal felsőbe. A fővárosiak a 10. góljukat szerezték a találkozók első negyedórájában ebben a szezonban – e tekintetben ők a legjobbak a Serie A-ban.

A 22. percben nem kis pechje volt a Romának: egy bal oldali beívelést követően Wojciech Szczęsny pont saját játékosára ütötte a labdát, amely Ervin Zukanovic fejéről a kapuba pattant – egyenlített az Empoli. Ettől függetlenül a folytatásban is a Roma akarata érvényesült. A 27. percben vissza is vette a vezetést Luciano Spalletti együttese.

Miralem Pjanic szabadrúgása még a sorfalban elakadt, de a visszapattanó labdánál már nem volt kegyelem: a bosnyák labdarúgó második kísérlete után zsinóron húzták a labdát a kapuba.
A három pontot El Shaarawy döntötte el bő negyedórával a mérkőzés vége előtt: Szalah lövését még védte ekkor a kapus, de a kipattanóra érkező olasz támadó ismétlésénél már esélye sem volt.

Empoli–Roma 1–3 (Zukanovic 22. – öngól, ill. El Shaarawy 5., 74., Pjanic 27.)

forrás: NSO