Recent comments

Friss Hírek

A 26. forduló krónikája

Az elmúlt hétvégén a Cagliari 3 pontosra növelte előnyét a második helyezett Crotone előtt a Serie B 26. fordulójában, amely ismét több fordulatos, izgalmas mérkőzést hozott.



Az éllovas Cagliari magabiztos, 3-1 arányú győzelmet aratott a Latina otthonában. Mind a négy találat az összecsapás második félidejében született, a szárdok soraiból Federico Melchiorri duplázni tudott és Gianni Munari is eredményes volt, miközben a hazaiak a kenyai légiósa, MacDonald Mariga átlövése jóvoltából szépítettek 0-2-nél. A nerrazzuriknak komoly lehetőségük volt a szorosabb eredmény elérésére, azonban a 73. percben 1-3-as állásnál Daniele Corvia a felső lécre lőtt egy büntetőt. A Cagliari előnye három pontra nőtt a Serie B tabellájának tetején, míg a négy veretlen meccs után kapituláló Latina a vereség ellenére őrzi biztos helyét a középmezőny 14. pozíciójában.

A Crotone meglepetésre csak 1-1-es döntetlent ért el a Pro Vercelli elleni hazai mérkőzésen. A vendégek már a találkozó tizedik percében lépéselőnyhöz jutottak, amikor egy jobb oldali szögletrúgást követően Ante Budimir csúsztatott védhetetlenül a saját kapujába. A 34. percben viszont a fiatal hátvéd, Mattia Bani a második sárga lapja után a kiállítás sorsára jutott, mellyel létszámfölénybe kerültek a déliek. A fórral sokáig nem tudtak mit kezdeni néhány óriási kihagyott lehetőséget leszámítva, ám végül a 79. percben a horvát gólgyáros, Ante Budimir az ellenfél kapuját is megtalálta egészen közelről, és legalább egy pontot megmentett csapata számára. A Crotone egy pontos hátránya háromra nőtt a Cagliari mögött a második helyen, a Vercelli a döntetlen után továbbra is őrzi a Serie B utolsó bennmaradó helyét.

A forduló nyitómérkőzésén a Pescara és a Vicenza 1-1-es döntetlenre végzett egymással péntek este. Már a gól nélküli első félidő alatt is az esélyesebb házigazda veszélyeztetett több alkalommal, és jó darabig a második felvonás során is ők próbálkoztak többet. Azonban a 73. percben váratlanul mégis a vendégek szereztek vezetést, Moretti távoli szabadrúgása kipattant Fiorillio kapusról, a második kipattanót pedig a Novarától nemrég érkező Francesco Signori pofozta közelről a hálóba. Tíz perccel később Sampirisi utolsó emberként elkövetett szabálytalansága után, büntetőhöz jutottak a delfinek, a venetói hátvédet pedig azonnal kiállították, a rutinos Memushaj azonban kihagyta a tizenegyest. A Vicenza már nagyon közel állt a győzelemhez, amikor Cocco felpörgetett labdájából Gianluca Lapadula egy fantasztikus, akrobatikus mozdulattal pontot a hazaiaknak az összecsapás 93. percében. A harmadik helyét megerősítő Pescara az utolsó kilenc fordulóban nem talált legyőzőre és csak másodszor vesztett pontot, míg az utolsó bennmaradó helyek egyikét birtokló Vicenza az elmúlt négy mérkőzésén képtelen volt diadalmaskodni.

A forduló Észak-olaszországi derbijén, Como-Novara 1-1-es döntetlen született. A ligautolsó vendéglátók ugyan az egész mérkőzésen többet próbálkoztak, különösen a második játékrészben voltak aktívabbak, és egy rövid ideig vezettek is, végül be kellett érniük az egy ponttal. A mérkőzés utolsó negyedórájában történt egy gyors gólváltás: Simone Ganz fejesére a vendégek a bolgár Andrei Galabinov révén öt perc alatt válaszoltak egy kiugrásból. A Como zsinórban a negyedik mérkőzésén ért el döntetlent, és immár hét forduló óta nem kapott ki, de továbbra is hat pontos hátrányból követi az osztályozós helyet. A 42 ponttal változatlanul negyedik helyen tanyázó Novara kispadján Adorján Krisztián helyet foglalt, de pályára nem léphetett.

A Cesena 0-1-ről fordítva győzte le 2-1-re a Perugia gárdáját egy izgalmas összecsapáson. Az umbriaiak az első játékrész hajrájában tíz emberre fogyatkoztak a bosnyák középpályás, Sanjin Prcic második sárga lapos figyelmeztetését követően. Ennek ellenére a szünet után Matteo Ardemagni fejesével ők szereztek vezetést, legnagyobb nevű támadójuk közel két hónap gólcsend után volt újra eredményes. Hiába állt azonban sokáig jobban a Perugia, az utolsó tíz perchez érve Filippo Falco bombájával egyenlítettek a bianconerik, majd a 89. percben Camillio Ciano a győztes gólt is megszerezte egy hibátlan fejesgóllal. Győzelmével a Cesena felkapaszkodott az ötödik helyre, az utolsó négy fordulóban három győzelem és egy döntetlen a mérlegük, eközben a 11. helyen tanyázó Perugia az elmúlt hat körben csupán négy pontot gyűjtött.

Az Avellino-Bari összecsapás ugyancsak 1-1-gyel ért véget, az északi rangadó mellett tehát a déli riválisok csörtéjén is pontosztozkodás történt. A kakasok már a 19. percben előnyt szereztek, Rosina finom bejátszásából Riccardo Maniero csodálatos ollózással vette be Frattali kapuját. Az első felvonás végéhez közeledve azonban Cissokho nagy helyzetben lerántotta Tavanót, amiért piros lapot kapott, ám Castaldo gyengécske büntetőjét az eltiltott Guarnát helyettesítő Micai kapus magabiztosan hárította. A fordulást követően is jó darabig vezetett és hősiesen védekezett a tíz emberrel küzdő pugliai alakulat, a 68. minutumban azonban a csereként pályára lépő Roberto Insigne révén egyenlítettek a farkasok, a győzelmet azonban képtelenek voltak kiharcolni. Hiába játszott sokáig emberelőnyben a déli csapat, Trotta távozása óta továbbra is nyeretlenek, és le is csúsztak a play-off helyről, már csak a tizedik pozícióban tartózkodnak. Eközben a két szoros vereség után már legalább pontot szerző Bari a hatodik helyen tanyázik, változatlanul négy egységgel a zöld-fehérek előtt.

Két rájátszást üldöző csapat egymás elleni összecsapásán a Virtus Entella 4-0 arányban küldte padlóra a Trapanit. A szicíliaiak sorsa korán megpecsételődött, Andrea Fulignati kapus ugyanis már a 13. percben piros lapot kapott egy 16-oson kívül kezezésért, Montalto helyére pedig a brazil Nicolast küldték be a gólvonal elé. A marokkói Abderzzak Jadid pazar szabadrúgása révén gyorsan kihasználta az emberelőnyt az Entella, akik a második játékrész első felében Michele Troiano és Samuel Di Carmine jóvoltából is egy-egy büntetőből találtak be, utóbbi esetet megelőzően Romano Perticone lett kiállítva szándékos kezezés után. A végeredményt az utolsó percekben a portugál Pedro Ferreira állította be, így az Entella feljött a Serie B utolsó play-off helyére, míg a több sebből vérző Trapani a 13. pozícióba lépett vissza.

Ugyanilyen arányban, a Ternana 4-0-ra diadalmaskodott a Salernitana ellen. Az előző találkozóval szemben, a lényegi kérdések már az első félidő alatt eldőltek, a szörnyek ugyanis az első 39 játékperc alatt máris három találatot helyeztek el Terracciano kapujában. A gólgyártást Federico Furlan kezdte a kilencedik percben, majd Fabio Ceravolo egy ziccert követően, míg a közelmúltban szerződést hosszabbító Biagio Meccariello fejjel volt eredményes. A szünetben beküldött Denilson Gabionetta öt perc alatt kiállíttatta magát, a végeredmény pedig a 91. percben alakult ki Cesar Falletti találatával. Egymást követő harmadik sikerével a Ternana a Serie B 12. helyére kapaszkodott fel, míg a kifejezetten rossz passzban lévő salernóiak változatlanul a kieső zónában szerénykednek, 21-ek a táblázaton.

Az egyetlen vasárnapi mérkőzés a vártnál simább eredménnyel ért véget, ugyanis a Spezia 3-0-ra legyőzte a Livornót. A liguriaiak hamar eldöntötték a mérkőzést, az első félidő derekáig Emanuele Calaio kétszer talált be az ellenfél kapujába, egyszer lábbal, egyszer fejjel, majd a második játékrész elején a tehetséges horvát középpályás, Mario Situm is eredményes tudott lenni egy jókora bombagóllal. A hajrában a hazaiaktól Josip Misic második sárga lapja után a kiállítás sorsára jutott, de a lényegen mindez már nem változtatott. Panucci mester mostani megbízatása alatt először szenvedtek vereséget az amarantók, akik két győzelmet követő első fiaskójuk után a 15. pozíciót foglalják el, míg négy meccsen belüli harmadik sikerével a Spezia feljött a kilencedik helyre.

A Virtus Lanciano 2-1 arányban felül múlta a Modenát egy alsóházi mérkőzésen. Ráadásul az abruzzóiak hátrányból fordítva, a 87. percben harcolták ki a győzelmet egy igazi hatpontos összecsapáson. A kanárik korán előnybe kerültek egy szögletet követően Vastola balszerencsés öngóljával, azonban a szünet után Marilungo remek labdájából Federico Di Francesco révén hamar egyenlített a rossonero, a hazaiak hőse pedig a 18 esztendős Federico Bonazzoli lett a hajrábeli győztes találat megszerzésével. A Virtus az edzőváltás óta mindkét meccsét megnyerte, hosszú idő után elmozdult a kieső zónából és play-out helyre lépett, ezzel szemben a 2016-ban továbbra is nyeretlen Modena visszacsúszott a 20. helyre, amellyel Hernan Crespo csapata jelen állás szerint búcsúzna a Serie B-től.

Az aktuális játékhét legutolsó mérkőzésén 2-2-es döntetlen eredmény született a Brescia-Ascoli mérkőzésen hétfő este. A hazaiak hamar vezetést szereztek, az első tíz perc végén Andrea Caracciolo magabiztosan értékesített egy kezezés miatt befújt büntetőt, megszerezve ezzel idénybeli kilencedik találatát. Ezt követően azonban a tengeri csikók több helyzetet alakítottak ki, és nem sokkal a szünet előtt Andrea Petagna révén ki is tudtak egyenlíteni. A fordulást követően a 70. percben a vendégek fiatal hátvédje, Simone Pecorini megkapta a második sárga lapját, ám nagy meglepetésre három perccel később Andrea Petagna a második találatát is megszerezte egy szép kényszerítő végén, megfordítva ezzel a mérkőzést az Ascoli javára. A lombardiaiak azonban az utolsó tíz percen belülre érve Edoardo Lancini fejesével válaszoltak és hazai környezetben pontot mentettek. A Brescia számára három vereség után az egy pont is elég volt ahhoz, hogy megerősítse a hetedik helyet, míg az Ascoli a döntetlen ellenére változatlanul osztályozós pozíciót foglal el.

forrás: Serie b magyar oldal