Recent comments

Friss Hírek

Nincsenek véletlenek

Massimiliano Allegri a Napoli elleni győztes találkozó után a csapat türelmét emelte ki, amiért sikerült egy nagyon taktikus mérkőzésen végül megszerezni a három pontot, és ezzel átvenni a vezetést a tabellán.



„Egy rendkívül taktikus mérkőzést láthattunk.” - kezdte a mérkőzés utáni elemzést a bianconero csapat vezetője a Sky Sport Italia számára.

„Ezt a célt kitűztük magunk számára. Nagyon nehéz lesz, mivel még tizenhárom mérkőzés hátra van a bajnokságból, és a Napoli ismét bizonyította, hogy rendkívül jó csapat: egyéni és egység szinten egyaránt.

Kiegyensúlyozott találkozó volt, és egyetlen pillanat eldönthette. Gratulálok a srácoknak a teljesítményükért és a tanúsított türelemért.

Szükségünk volt erre a hozzáállásra és tempóra, mivel az olyan játékosok, mint Higuaín, Callejón, Insigne, Allan és Hamsík óriási problémákat okozhatnak, amennyiben befuthatnak területekre. A srácok jól blokkolták a sorok közötti területeket.


Az első félidőben bekövetkezett helyzettől eltekintve, amelyet Leonardo Bonucci semlegesített, nagyon kevés lehetőséget adtunk a Napoli számára.

Ma este négyvédős rendszerre kellett visszatérnünk, és ez jó jel, mivel a mai mérkőzés azt jelenti, hogy képesek vagyunk ezt a rendszert alkalmazni, és biztonságot nyújt a csapat.
Kicsit féloldalas 4-4-2 volt, mivel bal oldalon nincs szélsőnk, és itt Paul Pogba játszott.”

A Juventusnak sikerült tizenöt győzelmet egymásba fűznie, ami új klubrekord, és a csapatot mindössze két győzelem választja el a bajnoksági rekordot jelentő tizenhét győzelemtől, amelyet az Inter állított be.
Massimiliano Allegri döntése végül döntőnek bizonyult, hiszen a három pontot jelentő gólt eredményező támadásban részt vett a frissen beállt Alex Sandro és Simone Zaza is.

„A meccs adott szakaszában taktikai módosítást alkalmaztam, így Alex Sandro egy az egyben vezethette rá a labdát a Napoli védőjére. Tudtam, hogy csak egy esemény zavarhatja meg a mérkőzés egyensúlyi állapotát, és ezt Zaza bizonyította.

Taktikus mérkőzés volt, a Napoli pedig sok energiát elhasznált, mivel Insigne és Callejón gyakorlatilag szélsőt játszott, és minden kontratámadásnál ötven métert kellett futniuk, hogy elérjenek a kapuig. Kicsit jobban teljesíthettünk volna labdabirtoklás terén, de nagy tekintéllyel játszottunk.”

A Juventus első a tabellán, ami komoly eredmény figyelembe véve, hogy a szezon elején negatív rekordokat döntögetett a csapat.

„Semmi nem véletlenül történik. Hét vagy nyolc új játékossal kezdtük a szezont, volt néhány sérülés és számunkra kedvezőtlen helyzet, azonban amint rátaláltunk a formánkra és a csapat szervezett lett, javultunk úgy egyéni szinten, mint egységként.

Az úgynevezett öregek ismét elkezdték mutatni az utat, és minden jól ment. Mindig azt mondom a csapatnak, hogy nem alkalmazhatunk csak egy rendszert, mivel a helyzetek változnak meccsenként, ezért gyorsan fel kell ismernünk ezeket a helyzeteket, és alkalmazkodnunk kell.

Daniele Rugani nagyon jól szállt be a játékba a padról nehéz helyzetben. Andrea Barzagli kiváló meccset játszott, ahogy Leonardo Bonucci is a sérüléséig.

Még több türelemre van szükség, és javulnunk kell labdabirtoklás terén, különösen mivel a Bajnokok Ligájában a Bayern München ellen sok türelemre és kemény munkára lesz szükség.”

forrás: juventuz.blog.hu