Recent comments

Friss Hírek

A 27. forduló krónikája

Az elmúlt hétvégén tovább növelte előnyét a listavezető a Serie B tabellájának élén, az éllovas Cagliari immár öt ponttal előzi meg a második helyezett Crotonét.



A forduló rangadóján a Cagliari hátrányból fordítva győzte le 2-1-re a Pescara csapatát, ezzel megerősítette előnyét a táblázat élén, és a harmadik helyezett delfinekre immár 13 pontot ver. A vendégek már a második percben vezetést szereztek a fiatal uruguayi légiós, Luca Torreira trükkös szabadrúgás kombinációt követő találatával és sokáig jól is álltak, egymás után puskázták el a lehetőségeket, az első félidőben könnyen tovább növelhették volna az előnyüket. Azonban a második félidő derekánál gólok formájában is kicsúcsosodott a szárdok egyre jobban növekvő fölénye. Melchiorri egy szép cselsorozat végén még a kapufát találta el, de nem sokkal később Diego Farias ajtó-ablak helyzetben egyenlített, majd egy szögletet követően a gólkirály-jelölt Gianluca Lapaduláról pattant be a labda Aresti kapujába, a 16 szerzett góllal álló támadó első öngólját is feljegyezhette. Az éllovas zsinórban ötödik győzelmét aratta, Massimo Oddo csapata pedig egymást követő kilenc veretlen mérkőzést követően talált ismét legyőzőre.

A hétvége déli rangadóján 1-1-es döntetlen született a Salernitana és a Crotone egymás elleni összecsapásán vasárnap délben. Az első etap derekánál Ricci bejátszásából Adrian Stoian pofozta be közelről a vendégek vezető gólját. A gránátok egyre nagyobb sebességi fokozatra kapcsoltak, és végül a játékrész hajrájában sikerült válaszolniuk, egy pontrúgást követően Massimo Coda bólintott védhetetlenül Cordaz kapujába. A második játékrész alatt még markansább fölényt dolgoztak ki a házigazdák, de a nagy igyekezet ellenére képtelenek voltak begyötörni a győztes találatot, ráadásul a hosszabbításban még Terracciano kapust is kiállították. A sorozatbeli második remivel öt pontra nőtt a Crotone lemaradása a második helyen az éllovas Cagliari mögött, míg a négy meccs óta nyeretlen campaniaiak továbbra is maradtak a mezőny 21. pozíciójában.

A Livorno és a Cesena ugyancsak 1-1-es döntetlenre végzett egymással, ezzel a tengeri csikók feljöttek a táblázat negyedik helyére. Az amarantók húsz perc elteltével Federico Ceccherini közeli találatával kerültek lépéselőnybe, melyre a vendégek a második játékrész elején Moussa Kone lövése által tudtak válaszolni, majd a hajrában soraikból Antonino Ragusa piros lapot kapott, így a végére alábbhagytak a győzelemért indított hazai rohamok. A sorozatban ötödik veretlen mérkőzését megvívó Cesena 43 ponttal a negyedik helyet foglalja el, öt pontra megközelítette a harmadik helyet, ezzel újra nyílttá vált a Serie B play-off megrendezése, míg a toszkán gárda maradt a 15. pozícióban a döntetlennel.

A Novara a Ternana elleni hazai vereséggel visszacsúszott a Serie B ötödik helyére, miután a szörnyek 2-1-re diadalmaskodtak az újonc otthonában. Az umbriai gárda góljait Cesar Falletti és Biagio Meccariello szerezték, előbbi egy szép kiugrást követően tüzelt a hálóba, utóbbi pedig egy pontrúgást követően közelről pofozta be a játékszert. Aztán a finisben Andrei Galabinovot kiállították, az utolsó percekben pedig a menteni igyekvő Meccariello a saját kapujába fejelt, így a vége szoros lett, de az emberelőnyben futballozó vendégek begyűjtötték a három pontot. Adorján Krisztián a 72. percben az ex-kispesti Davide Lanzafamét váltva lépett pályára, csapata azonban hét fordulóban belül ötödször kapitulált, míg a Ternana a múltheti hazai sikert követően elért győzelmével a 11. helyre küzdötte fel magát.
Nem esett találat a forduló nyitó mérkőzésén, a Bari-Latina mérkőzésen péntek este. Bár a hazaiak közelebb álltak a győzelemhez, a valamivel több lehetőség ellenére nem tudták feltörni a nerrazzurrik zárt védekezését, csupán egy meg nem adott gólig jutottak De Luca révén az első félidőben, végül tehát pontosztozkodás történt a felek között. A döntetlennel mindkét csapat maradt a korábbi helyén, a pugliaiak a hatodik, a lazióiak a 13. pozíciót foglalják el, egyik csapat sincs túl meggyőző formában.

A Virtus Entella kétgólos hátrányból nyert 3-2 arányban a Pro Vercelli vendégeként egy szombat délutáni mérkőzésen. Az első félidő alatt Manuel Scavone fejesével és Dominique Malonga találatával a piemontiak 2-0-s előnyre tettek szert, Foscarini már a zsebében érezhette a győzelmet, azonban a szünet után Samuel Di Carmine egy kipattanót értékesítve zárkóztatta közelebb az ördögöket, majd a 66. percben tizenegyeshez jutottak, a hazaiak kapusát, Mirko Pigliacellit kiállították, Michele Troiano pedig a büntetőből biztos lábbal kiegyenlített. Egy perccel később Di Carmine második góljával a győztes találatot is bevitték a vendégek, ezzel továbbra is a rájátszást érő hetedik helyen tanyáznak, míg a Pro Vercelli még mindig osztályozós pozícióban szerénykedik.

A Spezia 2-0-s győzelmet aratott a Virtus Lanciano ellen, ezzel hosszú idő után újra rájátszás helyre lépett az idei szezont meglehetősen gyengén kezdő liguriai gárda. Az öt meccsen belüli negyedik siker alkalmával már a hetedik percben előnybe kerültek, Migliore bejátszásából a brazil Nene bólintott a kapuba, majd a végjátékban a pár perccel korábban pályára lépő Gennaro Acampora egy látványos szóló végén bombázott a hálóba. Az elmúlt két meccsét megnyerő Lanciano ismét főhajtásra kényszerült és maradt a Serie B legjobb kieső pozíciójában, míg a Spezia a nyolcadik helyet foglalja el.

A hétvége kisebb meglepetéssel zárult, ugyanis a meglehetősen felforgatott összeállításban játszó Trapani 2-0-ra diadalmaskodott a Perugia otthonában hétfő este. A találkozó sokáig megközelítőleg kiegyenlített küzdelmet hozott, a szicíliaiak az utolsó negyedórában döntötték el a mérkőzést a maguk javára. A 76. percben a brazil légiós Igor Coronado ballal gyönyörűen kilőtte a hosszú sarkot, majd öt minutummal később a nem sokkal korábban becserélt Ernesto Torregrossa ziccerből, a kapust is elfektetve volt eredményes. A vendégek győzelmével a két csapat helyet cserélt egymással a Serie B középmezőnyében, a Trapani jelenleg 12., míg a Perugia 13. helyen tartózkodik. A vendégek rutinos trénere, Serse Cosmi profi pályafutása 200. győztes meccsét jegyezte.

Az Ascoli rendkívül fontos három pontot gyűjtött be a Como elleni 1-0-s sikerrel, ugyanis megerősítette bennmaradó helyét az alsóházban. A mindent eldöntő találatot az 53. percben egy szép akció végén Jankto látványos gólpasszából Andrea Petagna szerezte, aki a múltheti dupla után ismét eredményes tudott lenni, és már hét találatnál jár az idényben. A bianconeri két döntetlen után elért sikerével megerősítette a 16. helyezést, míg a hosszú ideje óta veretlen sereghajtó december 19-e óta vesztett először.

A Modena megszerezte első győzelmét a 2016-os naptári esztendőben, miután a kanárik 1-0 arányban felül múlták a Brescia csapatát. Az öt mérkőzés óta nyeretlen romagnaiak találatát egy jobb oldali támadás végén Davide Luppi pöckölte be a kapu előteréből az utolsó húsz perchez közeledve, amivel rendkívül fontos győzelmet szerzeztek Hernan Crespo tanítványai. A három pont megszerzése ellenére a Modena változatlanul osztályozós pozícióban vesztegel, míg az öt forduló óta nyeretlen és abból negyedszer kapituláló Brescia hosszú idő után kicsúszott a legjobb nyolcból, már nincs play-off helyen és csak kilencedik a bajnokságban.

Két tavaly sokkal jobb szezont produkáló együttes összecsapásán, a Vicenza és az Avellino között 0-0-s remi született. Az eredménnyel egyik csapat sem lehet elégedett, mindkét klub hosszú ideje győzelem nélkül áll. A venetóiak továbbra is csak a legutolsó bennmaradó helyet birtokolják, míg a campaniaiak a tizedik pozícióba csúsztak vissza, egyre messzebb a rájátszástól.

forrás: Serie B magyar oldal