Recent comments

Friss Hírek

Mi inkább játszani fogunk

Maurzio Sarri, a Napoli vezetőedzője is elmondta a véleményét a ma esti rangadó előtt.



„Mennyire a sajátom a Napoli és mennyire Allegrié a Juventus? A Juvéban mindig lesz egy kis Conte, ahogyan egy kicsi Benítez is a Napolinál. Ennyi év munka után valami mindig megmarad. Allegri kiemelkedő munkát végzett, nehéz lehetett átvenni Contétól a stafétabotot – talán több van benne, mint mondják.”

Döntetlen esetén a Napoli megőrizné kétpontos előnyét szombati riválisával szemben. Sarri vajon megelégedne a pontosztozkodással?

„Semmivel sem elégszem meg. Szurkolóink számára nem egy átlagos mérkőzés következik, a városért játszunk, amely ránk is hatással van. Lesznek nehézségek a mérkőzésen, de ha szívvel és büszkeséggel játszunk, akkor el fogjuk fogadni a végeredményt. A Juventus tapasztalata lehet a döntő faktor? A rutinnak biztosan kihatása lesz a játékra, de más tényezők is jelen lesznek. Ha csak a tapasztalat számítana, akkor Gigi Riva még mindig játszana.”

A trénert Juan Cuadrado veszélyességéről is kérdezték.

„Cuadrado miatt jobban oda kell majd figyelnünk a széleken? Az elemzés erre mutat rá, ebből a szempontból nehéz dolgunk lesz, de nem szabad elfelejteni, hogy nálunk játszik Insigne és Callejon, akik meghatározóak lehetnek, szóval e téren sem vagyunk rosszak. Igaz, hogy ők nagyobb hangsúlyt fektetnek a széljátékra, mint mi. Ha a szélsőinkkel beállunk védekezni, akkor hatan leszünk hátul, ennek fényében kockáztatnunk kell. Az ütközések? Mi inkább a játékkal, sem mint az ütközésekkel fogunk foglalkozni, ellentétben velük, akik inkább erre helyezik majd a hangsúlyt, hiszen sokkal atletikusabb játékosaik vannak. Két különböző játékstílus csap össze és mi inkább a gyorsaságra, sem mint az erőre összpontosítunk majd. Kit vennék ki a Juvéból? Senkit, mind fenoménok. Buffon történelmet írt, Marchisio rendkívüli, Dybala előtt pedig nagy jövő áll.”

Sarri végül a mérkőzést vezető Daniele Orsatoról is nyilatkozott, aki a megsérült Nicola Rizzolit váltotta.
„Remek játékvezetőkről beszélünk. Volt pár vitám Orsatoval, de egy nagyszerű, kiváló bíróról van szó. Sohasem voltak gondjaim a játékvezetőkkel, bár gyakran kikérem a véleményüket egy-egy incidenssel kapcsolatban és én is elmondom az enyémet.”

forrás: juventushungary.hu