Recent comments

Friss Hírek

A Juve jelenleg más szint

A Napoli vezetőedzője, Maurizio Sarri, csapata tegnapi 1-0-ás vereségét követően elismerte, hogy a Napoli még tapasztalatlan az ilyen szituációkban, de tanulnak a kudarcból.


Tegnap este a Bianconeri Simone Zaza kései góljának köszönhetően diadalmaskodott a rivális Napoli gárdája felett, s így átvette a vezetést a tabellán. A mérkőzéssel kapcsolatban a Kékek vezetőedzője a következőket nyilatkozta.

"Rendkívülit nyújtottunk védekezésben, viszont mi is a bajnokság legjobb védelmével találtuk magunkat szembe. Közvetlenül a gól előtt arra kényszerítettük a Juventust, hogy lehozzák az egyik csatárukat és védőt cseréljenek be.

Egy negatív momentum nem teszi tönkre a remek teljesítményünket. Ilyen megeshet egy olyan jó csapat ellen mint a Juventus.

Valami hiányzott az utolsó harmadban. Mi nem vagyunk a Juve, nem vagyunk hozzászokva ahhoz, hogyan kezeljünk bizonyos mérkőzéseket. Valamint sok fiatal játékosunk is van.

Talán azért védekeztünk annyira jól, mert a szokásosnál kevesebbet támadtunk. Remélem a srácok leszűrik a pozitív vonzatait ennek a meccsnek.

Ki kell értékelni mind a 93 percet, nem csak azt az egy megpattanó lövést. Gondoljunk úgy a történtekre, hogy így a csapat még magabiztosabb és határozottabb lehet. Bár egy ilyen vereség után a düh felülkerekedik a logikán.

El kell fogadnunk az eredményt és pozitív dolgokat kiemelni belőle. Most persze a harag az úr, hiszen egy olyan meccs volt, ahol a döntetlen vagy akár a győzelem is meg lehetett volna.

Ebből a mérkőzésből azonban akár építkezhetünk is, azt pedig majd meglátjuk, hogy a jövőben Fortuna a mi kezünket fogja-e. A Napolit dícséret illeti azért, hogy Torinóban egy olyan csapat ellen állt helyt, amely minőségibb játékosokkal rendelkezik. A Juve jelenleg más szint."

A nápolyi csapatban csupán két olasz játékos kapott szerepet a kezdő tizenegyben, a végső sípszónál pedig már csak egy talján labdarúgó volt a pályán. Ez talán hatással lehet a Scudettoért folytatott versenyre?

"Ha rajtam múlna, csak két külföldi játékos lehetne minden keretben, mint ahogy a hetvenes években. Feltöltöttük a bajnokságot külföldiekkel, de én remélem, hogy ez a trend visszafordítható." - zárta mondandóját a szakember.

forrás: juventuz.blog.hu