Recent comments

Friss Hírek

Capello figyelmeztette a Madridot: Spalletti Romája nem lesz könnyű ellenfél!

Alig egyetlen hetet kell már csak kibírnunk, jövő kedden újra útjára indul a labda a Bajnokok Ligájában is. 


Ha nem is 7, de 8 nap múlva pedig már olasz csapatnak is szurkolhatunk majd: a Roma a Real Madridot fogadja majd az olasz fővárosban. 

Bár a saját korábbi célkitűzéseitől idén egyelőre jelentősen elmaradó Roma ellen szinte mindenki a párharc egyértelmű favoritjának tartja a Real Madridot, a világsajtó azért általában úgy vélekedik: kiegyenlített párharc lehet a fehér és a bordó-sárga mezes csatájából.

Ez utóbbi véleményen van Fabio Capello is, aki korábban mindkét csapat élén nyert már bajnoki címet, így meglehetősen jól ismeri a két klub körülményeit és stílusát. Capello ugyanakkor nem volt mindig ilyen optimista a Farkasok esélyeit illetően, a véleménye a közelmúlt egyik emlékezetes eseményével változott meg.

“A Roma veszélyes csapat, a Real nem gondolhatja azt, hogy könnyű párharc vár rájuk. Spallettire nagyon kell figyelniük, hiszen három meccset már megnyert a csapattal, bevezetett egy új játékstílust, a játékosok pedig jobban bíznak magukban és a mostani edzőjükben. A Roma nagyon szervezett csapat, magasan kezdik meg a letámadást, és hamar visszaszerzik a labdát – ez már egy másik csapat, mint néhány hete volt.”

Capello ezt követően a Real Madridról is beszélt, amely szintén edzőváltáson esett át: Rafael Benítez helyére a korábbi klublegenda, Zinedine Zidane ült le.

“Nem tudom, mi történt az öltözőben, én sosem beszéltem a Reallal, hogy átvegyem Benítez helyét. Zidane-ban megvan a megfelelő karizma és a nemzetközi tapasztalat, sikeres lehet a csapattal.”
A Roma február 17-én hazai pályán, március 8-án pedig idegenben méri össze erejét a Real Madriddal.

forrás: azzurri.co.hu