Recent comments

Friss Hírek

Hiányzott az önbizalom

Massimiliano Allegri szerint a Juventus csalódást keltő teljesítménye az első félidőben az önbizalomhiánynak volt betudható.


A Bayern München csapata teljesen uralta az első félidőt, azonban végül az Öreg Hölgy megrázta magát, és sikerült kétgólos hátrányból egyenlítenie.

„A továbbjutáshoz nyernünk kell, és ezt idegenben kell elérnünk.” - kezdte a meccs utáni értékelést a tréner a Mediaset Premium mikrofonja előtt.

„A csapat jól játszott, és a második félidőben látott teljesítményre kell alapoznunk, nem pedig az első félidőben elkövetett hibákra. Jobban kellett volna teljesítenünk a saját védelmi stratégiánk alkalmazásakor, de így is kialakítottunk néhány érdekes lehetőséget.
Javultunk a második félidőben, és leginkább önbizalomra tettünk szert, és ennek meg is lett a jutalma. Ez azt bizonyítja, hogy a Bajnokok Ligájában még jobban kell hinni magunkban, és több bátorságra van szükség.


Természetesen hiszünk a továbbjutási esélyeinkben, ez egyértelmű, és a visszatérés további önbizalomra ad okot. Most azonban a bajnokságra kell koncentrálnunk.”

Massimiliano Allegri cseréi meglepőek voltak, ám végül jónak bizonyultak, mivel a beálló Hernanes jól váltotta a megsérült Claudio Marchisiót, míg Álvaro Morata gólpasszig jutott, Stefano Sturaro pedig betalált.

„A cserék jók voltak, örülök Hernanes teljesítményének, mivel őt sokszor kritizálták a szurkolók. Stefano Sturaro cseréjére azért volt szükség, mert olyan ember kellett, aki képes volt felfutni középpályáról, és Sami Khedira már elfáradt. Stefano Sturaro pragmatizmussal szolgált.”

A terv részét képezte, hogy a Bayern München hetvenszázalékos labdabirtoklásnak örvendhet az első félidőben?

„A Bayern utolsó embere gyakran Arturo Vidal volt, és nem lett volna szabad, hogy ennyi teret hagyjunk az ellenfélnek. Amíg a Bayern egy adott tempón futballozott, nem volt egyszerű a feladatunk. Szerencsére kissé alább hagyott a játékintenzitás, és mi kitörtünk.
Több önbizalommal kell rendelkeznünk a saját képességeink tekintetében, és nem húzódhatunk ennyire mélyen vissza. Képesek vagyunk erre, és örülök, hogy bizonyos játékosok visszatérhetnek sérülésük után.”

A Juventusnak a kieséses szakaszban az utolsó hat európai kupameccsen mindannyiszor sikerült kiharcolnia a továbbjutást, amikor az első meccsen otthon döntetlent ért el.

forrás: juventuz.blog.hu