Recent comments

Friss Hírek

Olasz gól az Interben! 14 hónapja nem volt ilyen

Az Internazionale 3–1-re legyőzte a Sampdoriát a bajnokság  26. fordulójában. 


A Sampdoria 1996 óta nem nyert az Inter vendégeként, akkor úgy győzött 4–3-ra, hogy csapatában jelenlegi vezetőedzője, Vincenzo Montella mellett az Inter mostani mestere, Roberto Mancini is betalált.

José Mourinho és Ronaldo is a Giuseppe Meazza Stadion lelátójáról figyelte, ahogy Eder az Interben, Dodo és Andrea Ranocchia a Sampdoriában vonul pályára a januári klubváltása előtti társai ellen. A meccset a Samp kezdte jobban, Samir Handanovicnak bravúrokra volt szüksége, mielőtt az Inter vezetést szerzett. Egy szabadrúgás után a tizenegyespontra érkező labdát Jeison Murillo Davide D’Ambrosióhoz csúsztatta, aki közelről a kapuba lőtt.

Az Interben 14 hónapja, 2014 decembere óta nem szerzett bajnoki gólt olasz játékos – legutóbb éppen a már a Sampban játszó Ranocchia volt eredményes. D’Ambrosio a félidő hajrájában is főszerepet játszott, Joaquín Correa kapura tartó lövését a testétől eltartott kezével blokkolta, de Davide Massa sípja néma maradt. Egy hete hasonló esetben úszta meg az Inter a Fiorentina ellen tizenegyes nélkül.

A fordulás után Felipe Melo középre fejelt labdája után Joao Miranda lőtt a kapuba. Emiliano Viviano kiütötte a labdát, de a gólvonal-technológia igazolta a találat érvényességét (a közeli felvételen nem is látszott a labda a gólvonal körül, annyira bent volt). 

Ezt követően már csak a különbség volt kérdéses, a 73.percben egy Inter-kontra keretében Marcelo Brozovic kiugratta Mauro Icardit, aki higgadtan értékesítette ziccerét.

A végén Fabio Quagliarella szépített, kialakítva a 3–1-es végeredményt.

Internazionale–Sampdoria 3–1 (D’Ambrosio 23., Joao Miranda 57., Icardi 73., ill. Quagliarella 92.) 

forrás: NSO