Recent comments

Friss Hírek

A Lazio továbbment, elbukott a Fiorentina és a Napoli is

Nem volt túl sikeres napja az olasz csapatoknak: a Lazio ugyan továbbment, a Napoli és a Fiorentina viszont búcsúzott a labdarúgó Európa-ligától. 


A második félidő derekáig csak helyzeteket láthattunk – ami az idegenben 1–1-et játszó Laziónak volt kedvező –, akkor aztán 3 perc 43 másodperc alatt háromszor is a kapukba került a labda. Két hazai találatra egy vendéggól volt a válasz, ekkor tehát borotvaélen táncoltak a római „kékek”. Táncukat folytathatják a következő körben is, hiszen a Galata nem tudott egyenlíteni, sőt, Miroslav Klose révén végül kétgólos hazai győzelem született.

Lazio (olasz)–Galatasaray (török) 3–1 (Parolo 59., Felipe Anderson 61., Klose 72. ill. Yasin Öztekin 62.)

Továbbjutott: a Lazio, 4–2-es összesítéssel



Remek híreket kaptak a Tottenham szurkolói a Fiorentina elleni El-mérkőzés előtt: jóváhagyták az illetékesek egy új stadion építését, a londoni polgármester is rábólintott arra, hogy egy 61 ezer férőhelyes aréna épüljön a 2018–2019-es szezonra. Kissé elrontotta azonban a „sarkantyúsok" szájízét, hogy Harry Kane is feliratkozott a sérültlistára, ám csapata végül az ék nélkül is kiharcolta a továbbjutást. 

Az idegenbeli döntetlen jelentette alapra az első félidőben Ryan Mason okos góllal építkezett, a fordulás után az egykori AS Roma-játékos, Érik Lamela egy nem kevésbé látványos, ballábas lövéssel megduplázta az előnyt, a hajrában pedig Gonzalo Rodríguez öngólja végleg elrontotta a firenzeiek kedvét. Színtelen-szagtalan futballal rukkoltak elő az olaszok, a jóval lelkesebb, összeszedettebb londoniak megérdemelten jutottak tovább.

Tottenham (angol)–Fiorentina (olasz) 3–0 (Mason 25., Lamela 63., Gonzalo Rodríguez 81. – öngól)

Továbbjutott: a Tottenham, 4–1-es összesítéssel 


A Villarreal végül megőrizte Nápolyban a minimális előnyét, pedig Marek Hamsík a 17. percben szép kapáslövéssel juttatta vezetéshez az olasz csapatot. A szlovák légiós a hatodik, Villarreal elleni meccsén már a negyedik gólját szerezte. Az első óra végéig úgy tűnt, hogy akár hosszabbítás is lehet belőle, de ekkor egy jobb oldali szöglet után Tomás Pinához került a labda, akinek beadásszerű ívelése a hazai kapuban kötött ki. Ez a találat pedig a Napoli bukását jelentette.

Napoli (olasz)–Villarreal (spanyol) 1–1 (Hamsík 17., ill. Tomás Pina 59.)

Továbbjutott: a Villarreal, 2–1-es összesítéssel

 
 NYOLCADDÖNTŐ, PÁROSÍTÁSSahtar Doneck (ukrán)–Anderlecht (belga)
Basel (svájci)–Sevilla (spanyol)
Villarreal (spanyol)–Leverkusen (német)
Athletic Bilbao (spanyol)–Valencia (spanyol)
Liverpool (angol)–Manchester United (angol)
Sparta Praha (cseh)–Lazio (olasz)
Borussia Dortmund (német)–Tottenham (angol)
Fenerbahce (török)–Braga (portugál) 


Az első mérkőzéseket március 10-én, a visszavágókat egy héttel később, március 17-én rendezik.

forrás: NSO