Recent comments

Friss Hírek

Spalletti Totti-mezeket gyűjt, de lehet, hogy mennie kell

A bajnokság 26. fordulójában a Roma hazai pályán simán, 5–0-ra megverte a Palermót. 

 
A fővárosi csapat fölényes sikerét hozó mérkőzésről lemaradt Francesco Totti, akit szombati nyilatkozata miatt Spalletti kitett a meccskeretből. Bár az 56 esztendős szakember utólag azt mondta, nem tulajdonított nagy jelentőséget a klublegenda szavainak.

„Totti nem érezte jól magát a bőrében, hirtelen felindulásból beszélt, ami bizonyos szempontból érthető. De a csapatunk szabályok szerint él, ezért a nyilatkozata után helyreállítottam a rendet. Vitathatatlanul a Roma történetének legjobb játékosa a második világháború óta, tiszteletet érdemel” – mondta Spalletti a vasárnapi mérkőzést követően.

„Ez a történet már a múlté. Totti vasárnap a stadionban járt, még az öltözőben is meglátogatta a társait. Hétfőn már a csapattal edz” – tette hozzá az olasz szakvezető, aki nem beszélt a levegőbe, hiszen a 39 esztendős klasszis részt vett a Roma e heti első edzésén.

A világbajnok olasz középpályás szombati interjújában azt kifogásolta, hogy Spalletti személyesen nem, csak a nyilvánosság előtt méltatja őt. Hogy a helyzet az elmúlt két napban változott-e, nem tudni, de az biztos, hogy Spalletti a sajtóban továbbra is az egekig magasztalja játékosát.

„A klubnál tudják, hogy ha Totti kér valamit, a pártján állok. A házam egyik falán rengeteg mez díszeleg, ebből hét-nyolc az övé. A fiam megkérdezte tőlem, hogy miért veszekedtem vele. Mondtam, hogy nem veszekedtünk, csak végezni szeretném a munkámat. Ma este megvolt rá a lehetőség, hogy pályára lépjen, és ha továbbra is olyan intenzitással edz, ahogy eddig, akkor megadom neki a lehetőséget” – mondta Spalletti.

„Már nem tud annyit futni, mint a többiek, de még mindig olyan dolgokra képes, amire más nem. Amikor kijelölöm a kezdőcsapatot, vagy betartatom a szabályokat, akkor csak a munkámat végzem, szeretnék mindenkivel szemben elfogulatlan lenni” – érzékeltette a tréner, hogy nem részesíti Tottit kivételes bánásmódban.

forrás: NSO