Recent comments

Friss Hírek

Babacar a 91. percben süllyesztette el az Intert

A bajnokság Serie A 25. fordulójának záró mérkőzésén a Fiorentina 2–1-re legyőzte a rossz formában levő Internazionalét, a megszerzett három ponttal pedig előrelépett a harmadik helyre, a Juventus és a Napoli mögé.


A dobogóért harcoló két csapat rangadóján az első félidőt követően az Inter volt előnyben, miután Samir Handanovic megint bekapcsolta magán a „mindent kivédek” opciót: a szlovén kapus remek megmozdulások sorával kergette őrületbe a Fiorentina játékosait. Amikor Handanovic nem tudott hárítani, ott voltak a védői: a 15. percben Josip Ilicic gólba tartó lövését Alex Telles szenzációs becsúszással mentette a gólvonal előtt. 

Az Inter-kapus tettei akkor váltak igazán értékessé, amikor egy milánói kontra végén Marcelo Brozovic kíméletlenül a hazai kapuba bombázott – a 26. percben megszerezte a vezetést Roberto Mancini csapata, és meg is tartotta azt a szünetig. Az első félidőben Handanovic csak eggyel ért labdába kevesebbszer (18), mint a két Inter-támadó, Éder és Mauro Icardi együtt (12+7, 19)!

Az egyenlítés a 60. percben jött – Ilicic adott középre jobbról, a beadás egy Inter-védő fején csúszott meg, az érkező firenzeiek közül pedig Borja Valero stukkolt a kapuba. A vendégek erőteljesen lest reklamáltak, ez ugyanannyira hatotta meg a játékvezetőt, mint amikor az a fiorentinások próbálták meg rábeszélni egy tizenegyes megadására. Semennyire...

A hajrá vérontással kezdődött (Murillót könyökölték le orrvérzést érően), piros lappal folytatódott – Alex Telles gyűjtötte be második sárgáját, így megfogyatkozott az Inter. A milánóiak a hajrát nem bírták ki, és ha Handanovic felrobbant a dühtől, joggal tette: a kapus a 91. percben bemutatott még két nagy védést, de a lesipuskás (és a 87. percben behozott) Khouma Babacar kísérletével szemben már tehetetlen volt. Végül a gólok mellett a piros lapok száma is háromra változott: a Fiorentinából Mauro Zárate, az Interből Geoffrey Kondogbia kapott levonulási parancsot a 2–1-re végződő találkozón.

Fiorentina–Internazionale 2–1 (Borja Valero 60., Babacar 91., ill. Brozovic 26.)

forrás: NSO