Recent comments

Friss Hírek

A veronai derby után kapaszkodna vissza a 4. helyre az Inter

Derby ide vagy oda, az esti összecsapás mégiscsak több nézőt vonz ezúttal, lévén Olaszország egyik nagyágyújáról van szó. 


A szezont parádésan kezdő Inter az elmúlt hetekben/hónapokban egyre inkább beleszürkült a formájába, mostanra bizony korántsem olyan fényesek a kilátások a csapatnál, mint 3 hónappal ezelőtt. 

Az utolsó 5 meccsén csak 5 pontot szerző Interre rájár a rúd mostanában: az említett 5 meccsen a Carpi és a Hellas Verona ellen is csak döntetlenre futotta az erejükből, a Milan ellen tükörsimán, 3-0-ra bukták a városi rangadót rögtön azután, hogy a Kupában a Juventustól kaptak ki szintén 3-0-ra, múlt hét végén pedig a 91. percben kapott góllal kaptak ki 1-0-s előnyről a Fiorentina ellen, egy igazi hatpontos rangadón. Az Inter így már csak 5. a tabellán, és bár továbbra is csak 4 pontra van tőlük a dobogó, mögöttük már csak egyetlen pont a Milan lemaradása.

Nincs viszont jobb helyzetben és formában mai ellenfelük sem, sőt. A Sampdoria a tavalyi szárnyalás után nagyon nehéz időszakon megy keresztül, a genovai gárdát mindössze 3 pont választja el a kieső pozícióktól. Vincenzo Montella novemberi kinevezésekor mindannyian azt hittük, hamarosan újra sínre kerül a Samp, de nem így történt: Aeroplanino irányításával 13 bajnokin mindössze 9 pontot gyűjtött be eddig a csapat.
Hogy meddig tart ki Ferrero elnök úr bizalma Montellával szemben, azt egyelőre nem tudni, de könnyen lehet, hogy utolsó esélyeinél tart már a Fiorentina korábbi sikeredzője, így az sem kizárt, hogy egy mai vereség lenne az utolsó csepp a pohárban. Erre pedig az Inter gyengélkedése ellenére megvan minden esély, avagy megfordítva a dolgot az Inter szempontjából jogosan merül fel a kérdés: mikor győzzenek újra, ha nem most? Külön pikantériát adhat a meccsnek Andrea Ranocchia személye, aki évekig az Inter szurkolóit riogatta hajmeresztő megoldásaival, ma viszont a Samp mezében nézhet farkasszemet egykori csapattársaival.

Három eltiltottra mindenesetre nem számíthat Mancini, így Medel, Kondogbia és Telles nélkül lesz kénytelen összerakni a kezdőt, míg a másik oldalon kollégája Sala, Pereira, Carbonero és Diakité játékával nem számolhat.

Várható kezdők:
INTER (4-3-1-2): Handanovic – Nagatomo, Murillo, Miranda, D’Ambrosio – Perisic, Melo, Gnoukouri – Palacio – Eder, Icardi.

SAMPDORIA (3-4-1-2): Viviano – Silvestre, Ranocchia, Cassani – De Silvestri, Soriano, Fernando, Dodó – Correa – Cassano, Muriel.

forrás: azzurri.co.hu