Recent comments

Friss Hírek

A 24. forduló krónikája

A Serie B legutóbbi fordulójában ismét helycsere történt az élen, a Cagliari visszaelőzte a 12 mérkőzés után először veszítő Crotonét, miközben a Pescara egyre jobban halad afelé, hogy a harmadik hely is automatikus feljutást érjen.




A 24. forduló legelső mérkőzésén az újdonsült éllovas Cagliari 2-1-es győzelmet aratott az Avellino vendégeként, így egy ponttal visszaelőzte az élen a Crotone csapatát. A házigazda az ötödik percben még vezetett Benjamin Mokulu közeli találatával, de Gianni Munari révén gyorsan egalizáltak a szárdok Joao Pedro elfutását követően. Aztán a 25. percben tíz emberre fogyatkoztak a farkasok, miután Alessandro Sbaffo alig három perc alatt két sárga lapot is begyűjtött, a pirosat ráadásul egy teljesen felesleges kezezés miatt kapta. Az Avellino sokáig hősiesen védekezett létszámhátrányban, de amikor a Casteddu már valamennyi támadószellemű játékosát pályára küldte, akkor a 78. percben egy csereember, Alberto Cerri egy lecsorgó labdából bevágta a győzelmet jelentő találatot. Massimo Rastelli tehát győzelemre vezette mostani gárdáját egykori csapata ellen. A Cagliari tehát újra éllovas a másodosztályban, míg a hét forduló óta először kapituláló Avellino a nyolcadik helyen áll, nem túl biztató, hogy Trotta távozása óta egyik meccsüket sem nyerték meg.

A Crotone 12 veretlen összecsapás megvívása után hatalmas meglepetésre, hazai környezetben kapitulált 2-1 arányban az elmúlt három fordulóban még gólt sem szerző Perugia ellen, amely az első veresége volt a szezonban a Stadio Ezio Scidában. Az első játékrész végén még minden a papírforma szerint alakult, ugyanis nem sokkal a szünet előtt Palladino beadásából Giuseppe Zampano fejelt mintaszerűen a hálóba. A fordulást követően azonban a griffek alaposan rákapcsoltak, és negyedóra alatt máris megfordították az eredményt, a hazai védelem hiányosságait Rolando Bianchi és Massimo Volta góllal büntette, a campaniaiak pedig ezúttal adósak maradtak a válasszal. A hosszú veretlen széria megszakadása egyúttal az első helyről való lecsúszást is jelentette a Crotone számára, hiszen jelenleg a Cagliari egy ponttal előttük tartózkodik. A három zakó után diadalmaskodó Perugia továbbra is csak a tizedik helyet foglalja el a Serie B-ben.

A Pescara zsinórban hetedik győzelmét aratta, amikor a delfinek a Bari elleni hazai 3-1-es győzelemmel gyűjtötték be a három pontot egy kiváló mérkőzésen. A góllövőlistát vezető Gianluca Lapadula ismét oroszlánrészt vállalt a sikerből, hiszen két találat mellett egy gólpasszt jegyzett, szezonbeli 14. találatával szilárdította meg előnyét a Serie B mesterlövészeinek táblázatán. A pugliaiak Giuseppe De Luca ívelt fejesével a második játékrész elején egyenlítettek, és rohamoztak a vezetésért is, de a rákapcsoló hazaiak a 79. minutumban Gianluca Caprari révén megszerezték a győztes találatot. Az abruzzóiak számára azért volt különösen fontos a mostani három pont, mert a mögöttük helyet foglaló riválist győztek le, és immár hét pontot vernek a negyedik helyezett Barira a harmadik helyen, amely így akár automatikus feljutást is jelenthet számukra, ehhez 10 pontos előnyt kell szereznie a harmadiknak a végelszámolásnál.

A forduló egyetlen vasárnapi összecsapásán a Virtus Entella 1-0 arányban legyőzte a Novara csapatát. A mérkőzés jó darabig kiegyenlített küzdelmet hozott, aztán 58 perc elteltével a vendégek soraiból Francesco Vicari a kiállítás sorsára jutott, amellyel megpecsételte csapata sorsát. A létszámfölény tudatában az ördögök növelték a csapásszámot és végül az utolsó negyedórához közeledve Gaetano Masucci révén a győztes találatot is bepiszkálták. Sikerével az Entella egy pont hátrányból üldözi az utolsó play-off helyet elfoglaló Avellinót a kilencedik pozícióban, míg a zsinórban negyedik mérkőzését elbukó Novara maradt az ötödik helyen.

Javított a Cesena, amely ezúttal a szerencsével sem állt hadilábon az Ascoli 3-0-s legyőzése alkalmával. A 15. percben Jakub Jankto utolsó emberként elkövetett lerántása miatt a kiállítás sorsára jutott, Camillo Ciano büntetőjét azonban Lanni kapus kivédte. Percekkel később Ciano hatalmas góljával mégis előnybe kerültek a tengeri csikók, a 25. percben pedig Tomasso Bianchinak is felmutatták a piros lapot a második sárgát követően. A kettős emberhátrány már sok volt a marcheiaknak, nem sokkal később egy szép összjáték végén az elefántcsontparti Franck Kessie is betalált, a végjátékban pedig a bosnyák Milan Djuric közelről beállította a végeredményt. A két bianconeri csapat közül a Cesena a hetedik, az Ascoli pedig a legutolsó bennmaradó helyet tölti be.

Christian Panucci a visszatérése után azonnal győzelemre vezette a Livornót, az amarantók október 31-e óta aratott első sikerük során Bresciában diadalmaskodtak 3-1-re, amely a szezonban először szenvedett vereséget hazai pályán. Hiába kezdtek jobban az oroszlánok, a gólgyártást a rutinos Daniele Vantaggiato szerezte, aki egy rövid felszabadítást bombázott kíméletlenül a hálóba. Erre Alexandre Geijo révén még gyorsan válaszoltak a hazaiak, de a második felvonás elején Enej Jelenic és Martino Borghese találata minden kérdést eldöntött. Utóbbi remek téli igazolásnak bizonyult, ugyanis hátvéd létére a második livornói meccsén már a második gólját szerezte. Menet közben Alessandro Martinelli és az utolsó pillanatokban Coly Racine is ki lett állítva a kék-fehérektől, akik először vesztettek el egymás után két mérkőzést, ennek ellenére tartják magukat a rájátszást érő, hatodik helyen. A toszkánok a nagyon fontos három ponttal máris megkezdték a felzárkózást, a 16. pozícióba léptek előre a play-out helyről.

A Trapani két fiaskót követően a vártnál simábban nyert a Virtus Lanciano vendégeként, a találkozó végeredménye 3-0 lett a szicíliaiak javára. Serge Cosmi együttese az első félóra végén szerzett vezetést az előrehúzódó hátvéd Gennaro Scognamiglio fejesével, majd a 61. és a 64. minutuman Nicola Citro és Luga Pagliarulo találataival vált végképp lefutottá a mérkőzés. A gránátok visszakapaszkodtak a 12. pozícióba és három pont hátrányból életben tartják a rájátszásról szövegetett álmaikat, viszont a két győzelem után másodszor kapituláló rossonero továbbra is a kieső zónában székel és mindössze a 21. helyet birtokolja a Serie B 22 csapatos mezőnyében, a meccs után ráadásul Roberto D’Aversa vezetőedző munkáját megköszönték.

A Latina 1-0-ra diadalmaskodott a Pro Vercelli ellen egy fontos alsóházi rangadón. A nerrazzurrik győztes gólját a szezonban immár hetedik alkalommal betaláló Maxwell Acosty szerezte egy órányi játékot követően, a piemontiak pedig keveset nyújtottak ahhoz, hogy legyen esélyük a válaszadásra. A lazióiak szépen összeszedték magukat, és sorozatbeli három győzelmükkel a play-out helyről a 13. helyre menekültek, ellenben a Vercelli egymást követő ötödik, rúgott gól nélküli vereségével osztályozós pozícióba csúszott vissza, Claudio Foscarini csapata december 12. óta nem nyert mérkőzést.

Egy másik alsóházi rangadón a Ternana 2-1 arányban múlta felül a Modena együttesét. A kanárik hamar végzetes hátrányba kerültek, a 12. percben ugyanis Ivan Provedel kapusnak felmutatták a piros lapot, miután elkaszálta a ziccerben kilépő Furlant. Az első félóra végeztével a holland bekk Jens Janse szerzett vezetést a szörnyeknek, ám az emberhátrányban küzdő vendégek Francesco Stanco bólintása révén még a szünet előtt egalizálni tudtak. A győztes gólt azonban mégis az umbriaiak kotorták be, az 57. percben Federico Furlan tudott eredményes lenni. A hajrában Hernan Crespóék hiába próbálták meg tíz emberrel is az egyenlítést, erőfeszítéseiket ezúttal nem koronázta siker. A győzedelmeskedő szörnyek a 13. helyre kapaszkodtak fel, azonban az idei Serie B szezonban vendégként továbbra is nyeretlen Modena visszacsúszott play-out pozícióba.

A Como és a Vicenza 1-1-es döntetlenre végzett egymással egy izgalmas összecsapáson. A nyugalmas első félidőt követően a térfélcsere után pörögtek fel az események, amikor az 51. minutumban a hazaiak brazil középpályása, Daniel Bessa kiállíttatta magát, mert a túlzott reklamálás következtében a sárga után a pirosat is felmutatták neki. Az addig is fölényben játszó venetóiak gyorsan kihasználták a létszámfölényt, két perc múlva az ifjú Giovanni Sbrissa juttatta előnyhöz a csapatát. A sereghajtó azonban hősiesen küzdött és a gólgyáros Simone Ganz idénybeli nyolcadik találatával a pontmentés is összejött, aki ezúttal egy gyönyörű lefordulást követően volt eredményes. A komoly lehetőséget elszalasztó vendégek soraiból a hosszabbításban még a csereként beküldött Cristian Galanót kiállították. A Vicenza maradt a 15. pozícióban és továbbra sem lehet nyugodt, míg a Como öt forduló óta nem kapott, de a Lanciano mögött két ponttal lemaradva még mindig a sereghajtó pozíciót foglalja el.

Az elmúlt kör legutolsó mérkőzésén, hétfő este a Spezia hátrányból fordítva 3-1-re diadalmaskodott a Salernitana ellen. A gól nélküli első játékrészt követően a második felvonás elején Denilson Gabionetta megszerezte második sárga lapját és a kiállítás sorsára jutott, ennek ellenére nem sokkal később egy szöglet utáni fejesből Massimo Coda mégis a vendégeket juttatta előnyhöz, köszönhetően annak, hogy Chichizola kapus jókorát lepkézett a rövid saroknál. A salernóiak öröme csupán három percig tartott, az ifjú Luca Vignali jóvoltából egalizáltak a fekete-fehérek. A 77. perchez érve pedig a vezetést is sikerült átvenniük Emanuel Calaio cseles tizenegyesével, aztán a végeredményt a hajrában éppen a két csapat közt a minap átigazoló Daniel Sciaudone állította be a 88. minutumban egy jól helyezett kinti lövéssel. Újabb győzelmével a liguriaiak feljöttek a 11. helyre, míg a Salernitana hat fordulón belüli ötödik vereségével maradt a kieső zónában.

forrás: Serie b magyar oldal