Recent comments

Friss Hírek

Évekre vagyunk a legjobbaktól

Jó ideig vezette az olasz bajnokságot, viszont ma már az EL-selejtezőt érő ötödik helyen küzd a Roberto Mancini által dirigált Internazionale. 



A csapat botrányosan szerepel eddig 2016-ban (mindössze két győzelem január elseje óta), az indonéz tulajdonos nagybevásárlása megbukni látszik, az Inter pont ott van (na jó, kissé előrébb), mint ahol az utóbbi öt évben: megy-megy, de inkább döcög a szekér, csalódottak a szurkolók, pang a San Siro.

Az olasz mester viszont nem adja fel, elmondása szerint tisztában van a ténnyel, hogy a csapatának idő kell, így nem tehet mást, mint a szurkolóktól némi türelmet, játékosaitól nagyobb intenzitást, fókuszt kérjen.


“Nem adjuk fel, semmi nincs még veszve, még mindig sok van hátra a bajnokságból.” – kezdte. “Időbe telik győztes csapatot építeni, úgy gondolom, hogy szükségünk van még pár évre ahhoz, hogy beérjük a legjobbakat.”

Az Inter nagyon fiatal együttes, a csapat legidősebb játékosa a harmincnégy éves Palacio, de rajta kívül is csak két mezőnyjátékos, Felipe Melo és Miranda múlt el harminc (a kapusok mind harmincon felüliek). Minden fontos fiatal játékos – beleértve Kondogbiát és Murillót – több éves szerződéssel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy Mancininek van ideje (és van miből!) győztes csapatot gyúrnia.

“Decemberig nagyon jól teljesítettünk, de most jönnek a szezon legnehezebb mérkőzései. Itt van az a pont, ahol erősnek kell lenned, fel kell állnod és leszegett fejjel, mindent egy lapra feltéve edzened, teljesítened kell. Akkor is, ha tudod, a vereség, a csalódás nagyon fáj.”

Az Internek tehát megvan a kerete ahhoz, hogy a következő években meghatározó tényezője legyen nemcsak az olasz, de a nemzetközi futballnak. A recept egyszerű: egy kis türelem, egy kis fókusz, (egy kis) pénz.

Nem is olyan nagy ördöngösség, igaz?


forrás: hoszabbitas.hu