Recent comments

Friss Hírek

Kiváló teljesítményre lesz szükségünk

A Juventus szombaton a bajnoki cím sorsa szempontjából kiemelt jelentőséggel bíró összecsapáson fogadja a listavezető Napoli csapatát, s egy esetleges győzelemmel a zebramezesek a tabella élére állhatnak.


"Az igazat megvallva, még nem készültem a mérkőzésre." - nyilatkozta a Juventus mestere, Massimiliano Allegri a rangadót megelőző sajtótájékoztató alkalmával. 

A Napoli nagyszerű szezont produkál, ötvenhat pontjuk van, s megmutatják minden értéküket. Velük összehasonlítva, mi egy szinten vagyunk a tavalyi teljesítményünkkel, mindössze három ponttal gyűjtöttünk kevesebbet.

Jelen pillanatban az első mérkőzésünk az, ami a különbséget okozza. A Napoli kiváló formában van, s meglehetősen jó játékot nyújt. Taktikai és technikai szempontból is bizonyosan jó mérkőzés lesz.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy a találkozó döntő lesz, van hátra tizenhárom mérkőzés, így harminckilenc pontért játszunk még.

Természetesen már nagyobb a nyomás, mivel csak tizennégy mérkőzés maradt, s az a célunk, hogy a legvégére elöl álljunk.

A szombati mérkőzéssel higgadtan kell szembenéznünk, az eredmény miatti idegesség nélkül, annak tudatában, hogy kiváló teljesítményre lesz szükségünk a Napoli legyőzéséhez."

Allegri szót ejtett az ellenfélről, valamint a Napoli bombaformában játszó csatáráról, Gonzalo Higuaínról is, aki feltartóztathatatlanul menetel a gólkirályi cím felé. 

"Úgy gondolom, hogy élete legjobb szezonját futja. A statisztikái kivételesek, ha így folytatja, a végére negyven gólt lő majd. Nehéz lesz őrizni őt, azonban a Napoli nem csak Higuaínból áll, mivel passzolnia kell majd valaki másnak is, s az a valaki nagyszerű technikával fog rendelkezni.

A Napoli egyénileg nagyszerű játékosokkal rendelkezik elöl, a középpályán, de csapatként különösképpen. Senki sem élvez előnyöket többé, mivel a mérkőzéseket ezernyi kamera figyeli. A csapatok ismerik egymást, így különösen a pszichológiai tényezők számítanak majd. Valójában ez döntő fontossággal bír majd egészen a szezon végéig.

Számos mérkőzés áll előttünk: a ma esti, pénteken Bolognában, majd utána az a barátságos mérkőzés a Bayern München ellen."

Allegri kitért saját csapatára, a nyáron jelentős fiatalításon átesett Juventusra is.

"A Juventus számára erőt jelent a csapat fiatalsága. A Frosinone elleni mérkőzést vasárnap öt-hat olyan játékossal a pályán zártuk, aki 1991 és 1994 között született. Ez sokat elmond egy olyan csapatról, amely harcban áll a Scudettóért. Függetlenül attól, hogy a bajnokság miként végződik, a Juventus jövője adott ezekkel a játékosokkal.

Rugani? Ő egy srác, aki jó és fiatal. Az Empolitól érkezett ide, mindössze egyetlen Serie A-s szezonnal a háta mögött. A Juventusnál négy olyan játékost talált maga előtt, akik Európa legjobbjai közé tartoznak, neki pedig alkalmazkodnia kellet egy teljesen eltérő játékrendszerhez. 
Nem szabad nyomást helyezni rá. Ugyanazok az emberek, akik most a pályára követelik, keresztre feszítenék, amint hibát ejt.

Rugani és a többi fiatal kezelése az én feladatom, ezért így kell tennem. Rugani a jövőt jelenti és fogja jelenteni a Juventus és az olasz labdarúgás számára. Jobb nem kapkodni. Rengeteget fejlődött az elmúlt két hónapban, s a több játékidő, amit kapott, ennek bizonyítéka, azonban ez nem ad okot arra, hogy növeljük a nyomást rajta. Fiatal, s annyit kell tennie, amennyire jelen pillanatban képes."

A srácok tizennégy mérkőzést nyertek meg, máskülönben még mindig hátul loholnánk. Igazán nagyon gyengén rajtoltunk. Mostanra kiegyensúlyoztuk a pozíciónkat, még akkor is, ha két-három ponttal kevesebbet gyűjtöttünk, mint kellett volna.

A pletykák arról, hogy aláírok egy másik csapathoz külföldön, nem bizonytalanítanak el. A Juventus jelenti a jövőt számomra. Itt vagyok, s itt vagyok boldog. A pletykáknak az égvilágon semmi közük az igazsághoz. Igazán szeretném, ha befejeznék. 

Zaza eltiltásból tér vissza, s lehetőséget kaphat a mérkőzésen. Vagy ő, vagy Morata lesz majd ott Dybala mellett. Khedira már a csapattal készül, s majd meglátjuk, hogy bevethető lesz-e, játékra kész állapotban lesz-e. 

Mandzukic kidőlt, s a hét során felmérjük az állapotát. Chiellini még nem épült fel, de visszatérhet jövő péntekre a Bologna ellen. Cáceres számára sajnos befejeződött a szezon, de a többiek többé-kevésbé rendben vannak.

Végezetül Allegrit arra kérték, hogy mondja el véleményét a legfőbb bajnoki kihívó Napoli mesteréről, Maurizio Sarriról.

"Sarrinak nincsen szüksége a dicséretemre. Kivételes dolgokat művel, amire senki sem számított, mivel eleinte bírálták, amikor a Napolihoz érkezett. Ennek ellenére, nagyszerű munkával igazolta, hogy kiváló edző. Csak elismeréssel lehet szólni róla.

A védelemből hiányzó játékosok nem keltenek aggodalmat bennem. Sajnálom, hogy nem mindenki bevethető, mert így rákényszerülök bizonyos döntésekre, azonban tizennyolcan vagyunk, s csak tizenegyre lesz szükség.

Bárki is lép pályára, nagyszerű mérkőzést játszik majd. A lelkesedés és a pszichológiai faktor  többet jelent majd a technikánál és a taktikánál."

forrás: juventuz.blog.hu