Recent comments

Friss Hírek

Klasszikus derbi meglepetéssel, piros lapokkal

Igazán tüzes veronai derbit rendeztek szombaton Veronában. 




A Verona sereghajtóként lépett pályára városi riválisa ellen, méghozzá először Luigi Delneri irányítása alatt. A szakembert a Chievo vezetőedzőjeként ismerte meg a futballvilág, s jellegzetes sárga sálja ezúttal is a nyakában volt,. de már a másik sárga-kék együttest szimbolizálta.
Az elsőtől az utolsó percig nyílt és rohanós futballt hozó meccs első gólját Luca Toni szerezte: a Verona világbajnok csatára tizenegyest végzett el, de a labdát Albano Bizzarri kapusba lőtte, hogy aztán a kipattanót a fekvő kapus mellett a tátongó kapuba lője.

A második félidőben Guiampaolo Pazzini lapos lövésével növelte előnyét a Verona, de Sergio Pellissier tizenegyesgóljával a 71-. percben szépített a Chievo. A büntető előtt Vagelisz Morasz megkapta második sárga lapját, így az utolsó húsz percet emberelőnyben játszhatta volna a Chievo. De nem így történt, a79. percben ugyanis Nicolás Spolli is megkapta második sárga lapját, és kiegyenlítődött a létszám.

A hajrában a Chievo egyenlítő gólja helyett a 95. percben Artur Ionita bombája következett, s döntötte el a három pont sorsát.

A Verona a második győzelmét aratta a szezonban, de még így is 13 pontra van városi riválisától, amely a 12. helyről várja a folytatást.



Hellas Verona–Chievo 3–1 (Toni 29., Pazzini 57., Ionita 95., ill. Pellissier 71. – 11-esből)

forrás: NSO