Recent comments

Friss Hírek

Az Inter jó eredményre képes Torinóban

A Juventus elleni bajnoki mérkőzésre készülő Roberto Mancini úgy véli, hogy a vasárnap esti összecsapás egyik csapat számára sem bír sorsdöntő jelentőséggel.




"Még tizenhárom forduló van hátra, így nem gondolom, hogy ez döntő mérkőzés lehet, mivel még negyven pont szerezhető. Kétségkívül fontos mérkőzés, de nem dönt semmiről sem." - nyilatkozta Mancini a mérkőzést megelőző sajtótájékoztató alkalmával.

"A Bayern München egy másik ügy. Tekintettel arra, hogy kétgólos hátrányba kerültek, ez jó eredmény, de hazai pályán 2:2 az első mérkőzésen önmagában nem egy jó eredmény. A Juve felpörgött azt követően, hogy hátrányba került, s esélye volt a győzelemre is.

Az olasz klubokhoz képest a Bayern München túl nagy potenciállal rendelkezik, gazdaságilag pedig nagyszerű játékosokat vásárolhatnak. Bárkit megvehetnek, akit csak akarnak, s amikor igazán jól megy nekik a pályán, kevés csapat képes felvenni velük a versenyt.


Úgy gondolom, hogy az Inter jó teljesítményre és eredményre lehet képes. Jól játszottunk az Olasz Kupában, azonban ettől függetlenül 3:0 lett a vége, mert valami hiányzott a támadójátékból és koordinálatlanok voltunk. Úgy gondolom az Inter képes arra, hogy jó eredményt érjen el Torinóban.

Pontokat veszítettünk, amikor nem szolgáltunk rá, olyan csapatok ellen, amikor nem számítottunk rá, hogy nem leszünk képesek győzni. Nehéz, de nehéz lesz a Juventus számára is.
A Juve a legerősebb csapat Olaszországban, ez természetes dolog, s rengeteg trófeát gyűjtöttek, ahogyan az Inter is tette 2006 és 2011 között.

A Juventus fejlődött az elmúlt hónapokban, s tovább fognak fejlődni. Nem járunk annyira messze a Juvétól, dacára az elképesztő sorozatnak. Dolgozunk, s bizonyos vagyok abban, hogy az Inter hamarosan egy szinten lesz a Juventusszal.

A Juve a Serie B-bekerült, s hosszú évekre volt szükség ahhoz, hogy ismét utolérjék a formájukat, közben számos olyan játékos fordult meg náluk, akikre az emberek most már nem is emlékeznek. Ez egy folyamat, amihez időre van szükség, az eléréséhez pedig próbákon és hibákon keresztül vezet az út."

Vajon Mancini melyik játékos vinné el a Juventustól?

"Rengeteg tehetséges fiatal játékosuk van, de kétlem, hogy hozzánk igazolnának, még ha fel is hívnám őket! Paulo Dybala hatalmas játékos lesz az elkövetkező tíz évben. Az ember próbál leigazolni bizonyos játékosokat, a tárgyalások néha eredményre vezetnek, máskor nem járnak sikerrel."

A Juventusban lehetőséget kaphat Hernanes, aki tavaly még az Inter együttesénél szerepelt.

"Örülök, mert kiváló kapcsolatunk volt, ő pedig mindig profiként viselkedett. Győzni akarunk, hogy csökkentsük a lemaradást a táblázaton."

forrás: juventuz.blog.hu