Recent comments

Friss Hírek

Eljuthatunk a Coppa döntőjébe!

Bár még csak csütörtök van, már mindig mindenki a keddi Bajnokok Ligája-mérkőzésről beszél, ahogy a Juventus hazai pályán kétgólos hátrányból mentette döntetlenre a Bayern München elleni párharcot.


Az élet azonban megy tovább, nem is akárhogy, hiszen a következő egy héten belül kétszer is megrendezik Olaszország legnagyobb rangadóját, a Derby d'Italiát.

Bár a rangadó fénye mostanság kissé megkopott, lévén a milánói gárda az utóbbi években egy középcsapat szintjét üti meg, míg a Juve dominálja az olasz futballt, azért mégis egy olyan történelmi összecsapás ez, amely feltüzeli a rajongókat mindkét oldalon. Ennek kapcsán osztotta meg magvas gondolatait az ellenfél támadója, Mauro Icardi.

A két csapat először vasárnap este találkozik Juventus Stadiumban, Torinóban a Serie A 27. fordulójában, majd pedig jövő szerdán a Coppa Italia elődöntőjének visszavágóján, Milánóban, ahova a Juventus 3-0-ás előnnyel érkezik. Icardi szerint azonban még nincs minden veszve.

„Megteszünk minden tőlünk telhetőt.” – nyilatkozta az argentin csatár az Inter Channelnek. „Nehéz lesz, de meg kell próbálnunk eljutni a végéig. Csak gondoljanak bele, mi történt 2005-ben a Liverpool és a Milan között!” – utalt Icardi a 11 évvel ezelőtti Bajnokok Ligája-döntőre, ahol a a másik milánói klub legényei 3-0-ás előnyt adtak le és végül maradtak alul tizenegyespárbajban az angolok ellen. „Akkor ők (mármint a Liverpool – a szerk.) pár perc alatt dolgozták le a hátrányt, nekünk 90 percünk lesz erre.”

Emellett Icardi örök hűséget is fogadott csapatának, miután a rossz nyelvek szerint elhagyná Milánót, ha a csapat nem végez Bajnokok Ligája-indulást érő helyen

„Lehetőséget kaptam rá, hogy csapatkapitány legyek, bárkinek megtisztelő lenne, ha Javier Zanetti nyomdokain járhat.” – nyilatkozta az InterNosnak. „Most meg kell céloznunk a harmadik helyet, hogy a klub céljainak megfelelően visszatérjünk Európába.

Én maradni akarok és ezekben a színekben akarok nyerni. Én vagyok a csapatkapitány, és nagyszerű dolgokat akarok véghezvinni az Interrel. A Juventus ellen pedig bele kell adnunk mindent. Mindig sikerre éhesen játszunk, a mentalitásunknak rendben kell lennie.”

forrás: juventuz.blog.hu