Recent comments

Friss Hírek

A játékvezetők felkészültek a rangadóra

A Világbajnokság döntőjét is vezető játékvezető, Nicola Rizzoli szerint kollégái már egy ideje készülnek a Juventus - Napoli rangadóra.


A dél-olasz csapat szombaton Torinóba látogat, hogy sorsdöntő mérkőzésen a tabella második helyezettjével meccseljen. A találkozó játékvezetőit azonban még nem jelentették be.

A 2014-es Vilábajnokság döntőjét dirigáló Rizzoli tűnik a legesélyesebbnek a derby levezénylésére. A sípmester arról beszélt, hogy szükség van arra, hogy a játékosok és a nézők kulturáltan tiszteletben tartsák és elfogadják a játékvezetői döntéseket.

"A Juventus - Napoli meccs játékvezetője már egy jó ideje készül a mérkőzésre, hiszen ez egy fontos találkozó." - nyilatkozta Rizzoli a TuttomercatoWebnek.

"Megköszöntem Montellának a kedves szavakat, a nyugalom sugárzása az egyik legfontosabb játékvezetői feladat, de mindenekelőtt a bizalomra is szükség van.

Kordában tartani Allegrit és Sarrit? Nem vagyok egy idomár, senkit nem kell megszelidítenem, arról nem is beszélve, hogy mindketten nagyon jó edzők.

A játékvezetőket segítő technológia? Nincs kifogásom ellene, viszont a lassított felvételes visszajátszokról nehéz beszélni, annak ellenére, hogy a technológia fejlődik.

Hogyan lehet elkerülni a reklamáló játékosok hadát egy-egy döntésnél? Ez kultúra és nem fegyelmezés kérdése. A játékvezetői döntés tiszteletének és elfogadásának kultúrája." - fejezte be Rizzoli.

forrás: juventuz.blog.hu