Recent comments

Friss Hírek

Hosszú évekig folytatjuk még Allegrivel

A Juventus igazgatója, Giuseppe Marotta egészen biztos abban, hogy nincsen valóságalapja a Massimiliano Allegri esetleges távozásával kapcsolatos pletykáknak, s a szakember még hosszú évekig ül majd a zebramezes csapat kispadján.


"Amikor a dolgok jól mennek, az edző értéke emelkedik." - mondta Marotta a Gr Parlamento kérdésére válaszolva. 

"A Juventus végállomást jelent egy edző számára, ez a világ legnagyobb klubjainak egyike. Nem egyszerű dolog a Juventusnál nagyobb klubot találni, hacsak nem érzi úgy valaki, hogy egy ciklus lezárult. A győztes ciklus azonban folytatódhat."

Allegri elődje, a csapatot zsinórban három bajnoki címre vezető Antonio Conte nyáron távozhat a nemzeti csapat éléről, vajon van-e esély arra, hogy egy nap visszatérjen Torinóba?


"Conte rengeteg sikert és eredményt ért el a Juventusnál. Éveket, három szezont töltött itt. Rengeteget nyert. Normális dolog, hogy egy ciklus a végéhez ér. Most a nemzeti csapatot vezeti, azonban a kapcsolat továbbra is jó marad.
A tény, hogy a pletykák szerint nagy csapatok fontolgatják a szerződtetését, igazolja, hogy a választásunk jó volt. Visszatérés? A labdarúgásban gyakran emlegetett mondás szerint soha se mondd, hogy soha, de azt gondolom, hogy az edzőnk maradni fog. Meg vagyok győződve arról, hogy hosszú évekig folytatjuk még Allegrivel."

A nyáron megfiatalításon átesett csapat több tehetségét is élénk figyelem övezi az európai labdarúgás leggazdagabb klubjai részéről.

"Dybala tudatos, ám kockázatos döntés volt. Tudtuk, hogy egy nagyon jelentős tehetséget választottunk, aki a jövőt jelentheti a klub számára. A Palermótól a Juvéhoz igazolni nagy ugrást jelent. A srác a lehető legjobb módon tette meg ezt a lépést. Még sokkal többre képes, ő az egyik legjobb játékos. Soha meg sem fordult a Juve fejében az eladása.
Paul Pogba? Nagy játékos, aki még nagyon sokat adhat a Juventusnak. Amikor valaki fiatal, a teljesítménye hullámzó lehet, azonban a tény, hogy voltak hibái, azt mutatja, hogy megvan a bátorsága a tettekhez. Fontos értéket jelent a klub számára, s szorosan fogjuk majd. 
A nagy profit helyett inkább megpróbáltuk megerősíteni a csapatot. Harmincmilliós ajánlatot utasítottunk vissza Zazáért, valamint húszmilliósat Ruganiért."

Marotta nyári ténykedése nem maradt kritika nélkül, hiszen a klub megvált több kulcsjátékostól: Carlos Téveztől, Arturo Vidaltól és Andrea Pirlótól is.

"Jó pár éve dolgozom a labdarúgásban, s a gyors ítélet része ennek a világnak. Voltak nehézségeink, mindenekelőtt azt követően, hogy elveszítettünk három olyan fontos játékost, mint Vidal, Pirlo és Tévez, akiket nehéz volt pótolni, mind a játék, mind emberi tényezők tekintetében.
Minőségi játékosokat, fiatal játékosokat választottunk, akik talán kevesebb tapasztalattal rendelkeznek, azonban ennek a csapatnak a jelenét és a jövőjét testesítik meg."

Juan Cuadrado kölcsönben érkezett a Chelsea együttesétől, s a kolumbiai szélső Torinóban kiváló játékkal veszi ki részét a menetelésből.

"Próbát tettünk, s kölcsönvettük a játékost. Fontolóra vesszük, szóbeli megállapodásunk van a Chelseavel. Ő egy olyan játékos, aki valami egyedit ad Allegri csapatának."
A csapat nem merülhet el a Napoli legyőzése okozta örömmámorban, hiszen pénteken a Bologna, jövő héten pedig a Bayern München vár Allegri fiaira.

"A Bajnokok Ligájától eltérően, a bajnokság egy szakaszokból álló versenyfutás, ahol mindig a legjobb csapat győz. A Bajnokok Ligájában a szerencse és a véletlen is fontos szerepet játszik.
Egy hosszú bajnoki győzelmi sorozat után nézünk szembe a Bayernnel, s ebben a szezonban első alkalommal, olyan csapat lesz az ellenfél, amely papíron felettünk áll. Ugyanakkor előbb a Bologna következik, s teljesítenünk kell a feladatot egy jó formában levő csapat ellen."

forrás: juventuz.blog.hu