Recent comments

Friss Hírek

Firenzei kötelező és nehéz meccsek ma este

19 órakor két olasz érdekeltségű mérkőzés nyitja a sort, és bizony mindkét csapatnak nagy szüksége lenne a pontokra, hiszen egyikük sem tudta megnyerni nyitómeccsét – annak ellenére, hogy sokáig jól álltak a maguk összecsapásán.


A Fiorentina Paulo Sousa korábbi csapatát, a svájci bajnok Baselt fogadta az Európa-liga első körében, és bár a vendégek masszív BL-rutinnal is rendelkeznek, a 4. percben mégis Kalinic szerzett vezetést a liláknak. Az utolsó fél órában azonban Gonzalo Rodiguezt kiállították, az emberelőnyt pedig Bjarnason és Elneny is ki tudta használni, így a Basel 2-1-re győzött Firenzében.

A kiváló formában lévő, hétvégén az Intert 4-1-re verő Violák ma papíron kötelező meccsen javíthatnak, hiszen a portugál Belenenses otthonában van jelenése Sousa gárdájának. A Belenenses bár ponttal távozott a Lech Poznan otthonából (0-0), papíron a csoport leggyengébb tagja, a Fior pedig nem engedhet meg magának botlást ezen a meccsen, ha komolyan gondolja a továbbjutást.

Kicisn múlott a győzelem a Lazio számára is a nyitányon, hiszen a Sasok Milinkovic-Savic góljával sokáig vezettek a tavalyi döntős Dnipro otthonában, de végül a 94. percben jött Seleznyov, és pontot mentett az ukránoknak. Az első ránézésre is nagyon kiegyensúlyozott csoportban a Lazio ma a St. Etienne ellen szerezheti meg első győzelmét Rómában, de a francia csapat ritkán jelent könnyű prédát az ellenfeleinek, így a Lazionak is fel kell kötnie a nadrágot, még ha ők is számítanak a hazai összecsapás esélyesének.
A bajnokságban hektikusan teljesítő Lazio még sosem játszott korábban mai ellenfele ellen, akik egyébként szintén nem tartoznak a legkiegyensúlyozottabb csapatok közé: bár a francia bajnokságban a 2. helyen állnak, hétvégén 4-1-re kaptak ki hazai pályán a két pirosat is begyűjtő Nice-től..

Végül, de nem utolsó sorban 21:05-kor a tökéletes rajtot produkáló, 5-0-s kiütéssel kezdő Napoli zárja a sort, az első fordulónak köszönhetően Higuainék ma akár a továbbjutás felé is tehetnek egy nagy lépést, de ehhez győzniük kell Nemanja Nikolic Legia Varsója ellen. Ha a Lazióra a hektikus szót használtuk, akkor a Legiára nincsenek jelzők: a gárda a szezont fantasztikus formában kezdte, sorra aratta a (javarészt nagy gólarányú) győzelmeket, de jó néhány hétre megtorpantak, aminek következtében visszaestek a 3. helyre a lengyel bajnokságban, és a Midtjylland elleni 0-1-nek köszönhetően az Európa-liga-csoportban is pont nélkül állnak jelenleg.

A meccs egyik nagy kérdése lehet, hogy a nápolyi védelemnek sikerül-e majd a kiváló formában lévő Nikolic semlegesítése – amennyiben igen, úgy a vártnál talán könnyebb dolga lehet Sarri tanítványainak ezen az egyébként nehéznek ígérkező meccsen.

A teljes olasz program:
19:00 Belenenses – Fiorentina
19:00 Lazio – St. Etienne (DIGI Sport 2)
21:05 Legia Warszawa – Napoli (DIGI Sport 1)


forrás: azzurri.co.hu