Recent comments

Friss Hírek

A Napoli begyűjtötte a három pontot Varsóban, kiütéses sikert aratott a Fiore, hátrányból nyert a Lazio

Dries Mertens és Gonzalo Higuaín találatával megérdemelten nyert a Napoli a Legia Warszawa otthonában a labdarúgó Európa-liga D-csoportjának második körében. 


Nikolics Nemanjával a kispadon fogadta 100. európai kupamérkőzésén a Legia Warszawa a nápolyiakat, és a mostanában megingott helyzetű vezetőedző, Henning Berg megnyugodva konstatálhatta, hogy az eleve tartalékosan érkező olaszoknál nincs a kezdőben Jorginho és Gonzalo Higuaín sem.

Nélkülük is legalább egyszer helyzetbe került a szünetig a Nápoly, de a remekül futballozó Michal Pazdan óriásit mentett David López lövésénél – a lengyelek előtt is csak egyetlen igazi gólszerzési lehetőség adódott: Ivan Tricskovszki az ötös jobb sarka elől tévesztett célt.

A második félidőben hamar megszerezte a vezetést a Napoli, Dries Mertens szép gólt fejelt a bal felsőbe (0–1), majd nem sokra rá Christian Maggio fejese a lécen csattant. A lengyelek nagy bánatára, ugyanis a védő saját kapuját vette be majdnem egy szöglet után.

Ahogyan az várható volt, Berg kisvártatva pályára küldte Nikolicsot és Ondrej Dudát is, és a magyar légiós hamar helyzetbe is került, de 12-ről a kapus ölébe talált. A kitámadó Legia mellett eldönthette volna a mérkőzést még a hajrá előtt a vendégcsapat, de Allan és Manolo Gabbiadini minden ziccert elszórakozott. 

Miközben a várt huszáros lengyel támadások csak nem akartak megszületni, beállt a végére Gonzalo Higuaín is, aki egy bombagóllal minden fontos kérdést eldöntött: 0–2, a tartalékos Nápoly túl nagy falat volt a szintén tartalékos Legiának.

Paulo Sousa csapata, a Fiorentina simán, 4–0-ra verte a Belenensest. 

A Serie A-ban listavezető Fiorentina továbbra sem lassít: Paulo Sousa csapata már az első félidőben eldöntötte (majd a másodikban kiütésre vitte) a Belenenses elleni idegenbeli mérkőzést. Igaz, erre szükségük is volt a „violáknak”, lévén a rajton kikaptak otthon a Baseltől, mely két forduló után vezeti a csoportot.

 I-CSOPORT
Belenenses (portugál)–Fiorentina (olasz) 0–4 (Bernardeschi 18., Babacar 45+1., Tonel 83. – öngól, Rossi 90.)

 Rómában a Lazio már a 6. percben hátrányba került a Saint-Étienne ellen, de Moustapha Bayal Sall góljára Ogenyi Onazi hamar felelt, Wesley Hoedt meg a fordulás után az olaszokat juttatta előnyhöz. Az egygólos Lazio-fór meg is maradt a végére, igaz, a hajrában volt még egy gólváltás – a vége 3–2. 

 G-CSOPORT
Lazio (olasz)–Saint-Étienne (francia) 3–2 (Onazi 22., Hoedt 48., Biglia 80., ill. M. Sall 6., Monnet-Paquet 84.)


forrás: NSO