Recent comments

Friss Hírek

Berardi ára: 25 millió euró

Domenico Berardi körül nem csitulnak a pletykák. 


A Sassuolo fiatal tehetsége megkapta első behívóját az olasz válogatottba, emellett pedig folyamatosan hírbe hozzák a Juventusszal, akiknek opciós joguk van leigazolni őt.

Azonban most úgy tűnik, hogy erre az üzletre nem jövő nyáron, hanem már a tél folyamán sor kerülhet, viszont az árcédulán más összeg szerepelhet, mint azt előzetesen gondolták.

A 21 éves csatártehetség játékjogával a Juventus és a Sassuolo csapatai sakkoznak már pár éve, volt, hogy közösen birtokolták azt. Viszont miután a liga száműzte a közös tulajdonjog fogalmát a játékospiacról, Berardié a Neroverdi csapatához került vissza, míg a szintén a két klub közös tulajdonában lévő Simone Zazáé a Bianconerihez.


A torinóiak viszont nem mondtak le a calabriai születésű támadóról sem, a korábbi hírek szerint új szerződésébe így belekerült egy záradék, miszerint a Juventus 18 millió euróért megvásárolhatja őt egy éven belül.

A pletykák szerint viszont Marrottáék gondolkodnak azon, hogy már a télen elhozzák a tehetséges csatárt, azonban a Sassuolo elnöke, Lorenzo Squinzi kijelentette, hogy nem adja Berardit 25 millió € alatt.

"Azt mondtam, hogy megnyerhetjük a Scudettót, de ez egy szurkoló vicce volt, csak komolyan vették" - nyilatkozott Squinzi az Il Giornale stábjának az Empoli elleni meccs előtt. "Én sem hiszem, hogy a csapat harcban lehet a bajnoki címért, viszont szerintem elérhetjük az Európa Ligát. Talán jobbak is lehetünk, mint pl. az Inter, aminek személy szerint én, mint régi Milan-drukker nagyon örülnék."

Az elnök ezután szót ejtett a külföldi játékosok szerepéről az olasz bajnokságban.

"Egyes olasz csapatok klasszikus klubmodellje, miszerint a csapat különböző nemzetiségű játékosokból összeálló mozaik, már nem működik. Nézzék, mi a helyzet Angliában, ahol a játékosok többsége különböző kis országokból érkezik a Föld minden tájáról.

A Sassuolónak is vannak külföldi játékosai ugyan, viszont ők remekül beszélnek olaszul. Emellett megértik, amit az edzőnk, Eusebio Di Francesco kér tőlük."

A szó ezután terelődött Berardira, aki kétségkívül a Neroverdi legnagyobb (ha nem az egyetlen) sztárja.

 "Igen, a szezon végén a Juventus élhet az opciós jogával és megvásárolhatja őt. Ha akarják, joguk van őt megszerezni, de csak egy 25 millió eurónál magasabb összegért. Egyébként pedig tovább fogja viselni ezt a gyönyörű mezt."

forrás: juventuz.blog.hu