Recent comments

Friss Hírek

SERIE A: Benítez a legjobban fizetett edző

A Gazzetta dello Sport mai számában közöl egy összeállítást az új szezont megkezdő 20 Serie A-s edző éves béréről. 


Ebből kiderül, hogy a Napolinál második évét töltő spanyol tréner, Rafa Benítez jelenleg a liga legjobban fizetett vezetőedzője, de senki nem keres úgy, ahogy Conte keresett. 

Bár sokan nincsenek megelégedve Benítez Nápolyban végzett munkájával (többek között én magam sem, lásd itt), és már a távozásáról is hallhattunk pletykákat, mégis tény, hogy jelenleg a hispán tréner vezeti a kereseti listát az edzők körében. 

Benítez 3,5 millió eurót kap évente, ami egy hajszállal elmarad Conte tavalyi fizetésétől (3,65 millió euró, plusz bónuszok). Rafa mögött második helyen a Napoli korábbi trénere, Walter Mazzarri található, akinek jelenlegi kenyéradója, az Inter 3,3 milliót perkál ki a szezonban.

A két legnagyobb bajnokaspiráns közül immár a Roma fizet többet trénerének, Rudi Garcia 2,8 millióval lesz ebben az évben gazdagabb, míg a Juventust frissen átvevő Massimiliano Allegri 2,4 milliós éhbérért vezeti az edzéseket.

A 20 vezetőedzőből összesen 13 keres legalább 1 millió €-t, a legkevesebbet pedig az Empolit frissen feljuttató Maurizio Sarri nevű úriember kapja, mintegy 300 ezer eurót. Sarri egyébként érdekes figura, kb. 40 éves koráig mondhatni csak hobbi szinten edzősködött, mellette pedig egy bankban dolgozott, majd 2000-ben nagy lépésre szánta el magát, ott hagyta a munkahelyét és teljes állásban lett edző – az Arezzo tartományban található Sansovino élén. Onnan küzdötte fel magát az Empoli padjáig, ahol idén a Serie A-ban is bemutatkozhat, ami még úgy is nagy szó, hogy ő kapja a legkisebb pénzt az edzők közül.

Jelentős egyébként a szakadék a Serie A és a Serie B fizetései között, utóbbiban ugyanis az edzők jó része mindössze 30-40 ezer eurós fizetésért dolgozza végig a szezont.

forrás: azzurri.co.hu