Recent comments

Friss Hírek

CONTE: Az elválás volt a legjobb megoldás

A Juventus kispadjáról nyáron váratlanul lemondó, majd az olasz válogatott vezetését Cesare Prandellitől átvevő Antonio Conte torinói távozásáról, s egykori csapatáról mesélt.


"Egy erős és érzelmes kapcsolatban egyszer eljön az idő, amikor mindenki számára az elválás a legjobb megoldás." - nyilatkozta Conte. "Ezt a szurkolóknak nehéz megérteniük, de minden a legjobb szándékkal történt."

"A kapcsolatom Agnellivel, Marottával és Paraticivel nem romlott meg. A kapcsolat megmarad, de azt gondoltam és azt mondtam, hogy három év után a végére értünk valaminek."

A Juve egykori mestere zsinórban három bajnoki győzelemre vezette csapatát, első szezonját veretlenül, míg utolsó évét európai pontrekorddal zárta az olasz bajnokságban. 

"Három esztendő alatt a Juve egy felhőkarcolót emelt a semmiből. A csapat két hetedik helyezésen volt túl, s nem volt egyszerű meghonosítani a megfelelő mentalitást. Azonban amikor az edzőtáborba vonultunk, ráébredtem, hogy a rendelkezésemre álló csapatot olyan játékosok alkotják, akik minden akadályt le akarnak küzdeni."

"Nagyszerű csapatom volt, az elnökkel hittünk abban, hogy csodákra leszünk képesek, s végül így is történt."

Conte szót ejtett a nemrég rajtot vett bajoki szezon esélyeiről, s nem meglepő módon, egykori csapatát nevezte meg a legfőbb esélyesnek.

"Továbbra is a Juve a Scudetto esélyese, azonban a Roma hasonló utat követ, mint amilyenen mi elindultunk. Tavaly megnyerhették volna a bajnokságot, azonban egy rettenetes Juvéval kellett szembenézniük."

"Végrehajtottak néhány okos igazolást, s megpróbálnak saját stadiont építeni."

forrás: juventuz.blog.hu