Recent comments

Friss Hírek

ALLEGRI: Nem fogok sokat változtatni a csapaton

A Juventus az újonc  Cesena ellen lép pályára az olasz bajnokság hétközi fordulójában, s a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón a torinói csapat mestere, Massimiliano Allegri válaszolt az újságírók kérdéseire.


"Túl korai lenne arról beszélni, hogy a bajokság a Juventus és a Roma között dől-e majd el, hiszen még rengeteg mérkőzés áll előttünk. Az Inter, a Milan, a Napoli, a Lazio és a Fiorentina egyaránt lehetséges vetélytársak a bajnoki cím szempontjából. Nagyon jónak kell lennünk, hogy a az összes találkozónak a megfelelő hozzáállással vágjunk neki."

A sérüléséből visszatérő Arturo Vidal hamarosan ismét teljes értékű kerettag lesz majd, Álvaro Morata kezdőként is bemutatkozhat, míg Andrea Barzagli és Andrea Pirlo visszatérése még várat magára.

"Az elmúlt három-négy napon a csapattal edzett, azonban még nincs százszázalékos állapotban, s játékidőre van szüksége. Sajnos vannak játékosaink, akik megsérültek, s kihagyni kényszerültek az edzéseket."

"Morata? Szeretném megnézni a játékát kilencven percen keresztül, mivel kiváló képességekkel bíró játékos, azonban ne feledkezzünk meg arról, hogy egy hónapos kihagyást követően tért vissza az Udinese ellen. Lassan kell a haladnunk a dolgokkal."

"Andrea Barzagli október 1-én tér vissza. Neveznem kellett a  keretbe az Udinese ellen, hogy meglegyen a létszám. Cáceres sérülése nem komoly, s bevethető lesz az Atlético elleni mérkőzésre. Pirlo orvosi felmérésen esik keresztül ezen a héten, de már végez labdás gyakorlatokat."

Allegri szót ejtett a Cesena elleni bajnoki mérkőzésről is.

"Jelenleg jó formában vannak, s keveset engednek az ellenfeleknek, három mérkőzés alatt mindössze kilenc szögletet végezhettek ellenük, s jól védekeztek."

"A bajnokság megnyeréséhez fontos nyerni a kisebb csapatok ellen, hogy a közvetlen riválisok elleni összecsapásoknak erős pozícióból futhassunk neki. Nem fogok sokat változtatni a csapaton, még csak a szezon elején járunk, s nem kell lecserélnem senkit, hogy pihenéshez jusson."

A csapat argentin támadója, aki hosszú időn keresztül mellőzött volt az argentin válogatottnál, kirobbanó formában játszik, s úgy tűnt, hogy az új szövetségi kapitány, Gerardo Martino számol vele, azonban végül mégsem kapott meghívót a Brazília és Hong Kong elleni találkozókra. 

"Tévez kiváló dolgokat művel, ahogyan azt tavaly is tette. Rászolgált arra, hogy meghívást kapjon, azonban nem én vagyok a szövetségi kapitány." - nyilatkozta Allegri.

A Juventus így is képviselteti majd magát az argentin válogatottnál, hiszen a nyári igazolás, Roberto Pereyra bekerült a soron következő két találkozóra készülő nemzeti csapat keretébe.

"Pereyra újonc a nemzeti csapatban, de kiváló teljesítményt nyújt a Juvéban."

forrás: juventuz.blog.hu