Recent comments

Friss Hírek

ALLEGRI: Jó este volt

Massimiliano Allegri a Cesena elleni győzelmet követően úgy nyilatkozott, hogy vezetése alatt a Juventus változáson megy keresztül, mivel bizonyos játékosokat nem zár taktikai korlátok közé.


A torinói mérkőzésen rendkívül domináns szerepet töltöttek be a hazaiak, könnyedén seperték be a győzelmet a Cesena ellen Arturo Vidal két góljával, amihez Stephan Lichtsteiner is csatlakozott egy találattal.

„Jó este volt, hiszen győzelemmel zárult, és ez a legfontosabb dolog.” - nyilatkozta a Juventusszal az eddigi összes mérkőzést megnyerő Massimiliano Allegri a Sky Sport Italia riporterének.

„Sebastian Giovinco nagyon jó formában játszotta végig a 90 percet, Arturo Vidal továbbra sincs kiváló formában, de így is meghatározó játékosnak bizonyult, míg Angelo Ogbonna és Roberto Pereyra továbbra is jól teljesít.

Fontos, hogy a csapatban 15-20 játékos is jó formát mutasson, hiszen hosszú a bajnokság, és ez különösen fontos lesz, amikor a meccs során kifulladnak a pályán lévő játékosok.

Sajnos némely játékos sérüléssel bajlódik, és azon kell dolgoznunk, hogy játéklehetőséget biztosítva nekik ismét visszanyerjék formájukat, miközben továbbra is hoznunk kell a győzelmeket.

A mérkőzést Arturo Vidallal a bal oldalon és Roberto Pereyrával a jobb oldalon kezdtük, majd megcserélték a szerepeket. Nem volt egyszerű mérkőzés, azonban irányításunk alatt tartottuk a labdát, és nem engedtük, hogy a Cesena több jó gólszerzési lehetőséghez jusson, és örülök, hogy a játékosok koncentrációja végig magas maradt.”

Massimiliano Allegrit az újságírók ezt követően arról kérdezték, hogyan folytatja az Antonio Conte által megkezdett utat, miközben bizonyos változtatások révén saját elképzeléseit is átülteti.

„Mindegyik edző azt az edzésmódszert követi, amely véleménye szerint a legjobb, és különbözőképpen juttatja kifejezésre az elképzeléseit. Antonio Conte Juventusa három éven át kiváló eredményeket szállított.

Szerencsés vagyok, hogy a Juventus edzője lehetek, és hogy ennél az erős klubnál dolgozhatok, azonban úgy gondolom, hogy egyetlen mérkőzés se 90 percig tart, és elengedhetetlen, hogy rálátásunk legyen a mérkőzés eseményeire.

Néha emelni kell a játék ritmusát, máskor pedig le kell lassítani, és bizonyos játékosokat nem szabad taktikai fegyelemmel teljesen lekorlátozni. Véleményem szerint a mérkőzéseket a szervezettség és a kiváló játékosok nyerik meg, ha ez nem így lenne, akkor egy-egy meccs csupán számítógépes játékká egyszerűsödne, ami ugye nem kivitelezhető.

Kiválóan megszervezett csapatot örököltem, azonban ennek a csapatnak továbbra is rengeteget kell még fejlődnie.”

A Juventus vezeti a bajnokságot az AS Roma előtt, és jelenleg a bajnokság egyetlen csapata, amely egyetlen gólt se kapott ebben a szezonban.

„Rudi García nagyon jól teljesített tavaly, megértette, hogy a futballt nagyon különbözően játsszák Olaszországban és Franciaországban, és kiváló csapat áll rendelkezésére.” - zárta az interjút diplomatikusan Massimiliano Allegri.

forrás: juventuz.blog.hu