Recent comments

Friss Hírek

COLE: Nem volt rossz döntés elhagyni a Chelsea-t

Egyes híresztelések arról szólnak, hogy az AS Roma nyári szerzeménye, Ashley Cole hamar továbbállhat, de a rutinos angol bal oldali védő elmondta, hogy jól érzi magát.


"Szeretek Olaszországban játszani, és szeretem Olaszországot - mondta riportereknek a 33 esztendős futballista. - Az edzőnk (Rudi Garcia) nagyon jó, és arra ösztönöz minket, hogy játszunk támadólag, ez pedig tetszik. Szeretem a Premier League-et, de azt is, ahol futballozok. Nem volt rossz döntés elhagyni a Chelsea-t. Az a nyolc év fontos a számomra, de most már Roma-játékos vagyok."

Ashley Cole a nyáron a Chelsea-től szerződött az olasz fővárosba, s akkor aligha gondolta, hogy ilyen hamar visszatér Angliába: kedden a Manchester City vendégeként lép pályára, s nem titkolja, hatalmas esélyt lát csapata előtt. 

„Hatalmas nyomás van a Cityn. Irgalmatlanul erős a játékoskerete, ezért évek óta mindenki azt várja tőle, hogy megnyerje a Bajnokok Ligáját. Esélytelenekként érkezünk, de mindent beleadunk, hogy megnehezítsük a dolgukat” – mondta Cole. 

„Ha most nyerünk, a Citynek nagyon nehéz lesz utolérnie minket, s megkockáztatom, a csoport élére is állunk a győzelmünkkel, s kézzelfogható közelségbe kerül a továbbjutás” – mondta Cole, akinek ugyanakkor számolnia kell azzal, hogy a Roma a következő két meccsét a Bayern Münchennel játssza, míg a City a CSZKA ellen duplázik, és könnyen lehet, hogy négy forduló után eltűnik az olasz előny. 

A Roma színeiben Cole mellett másik régi ismerős, Gervinho érkezik Manchesterbe, igaz, a CSZKA-nak két gólt lövő elefántcsontparti az Arsenalban három, City elleni meccsén egyszer sem volt eredményes. 

Cole szerint a mérkőzés számára akkor lehet igazán különleges, ha Pellegrini a csapatába teszi Frank Lampardot, korábbi chelsea-s csapattársát. 

„Óriási lesz olyan játékosok ellen játszani, mint Joe Hart és Frank Lampard. Nagyszerű lenne, ha Lamps és én is bekerülnék a kezdőbe, sohasem hittem volna, hogy valaha egymás ellen is fogunk játszani. Mindenki tudja, mire képes Frank, nemcsak rendkívül tapasztalt, hanem még mindig gólerős is – mondta Cole. – Nem lep meg, hogy a Cityben is meghatározó játékos lett. Azért abban biztos vagyok, hogy nagyon rosszul esett neki a Chelsea ellen lőtt gólja, de igazi profi, azt teszi, ami a feladata, és nagyon jól teszi.”

forrás: Extrafoci.hu/NSO