Recent comments

Friss Hírek

LAZIO: Nehéz meccsen javíthatnak a Sasok

Nem kezdte jól a szezont a Lazio, a Sasok remek nyári erősítéseik dacára három eddigi meccsükből kettőt is elveszítettek.


A 4. forduló ma esti zárómeccsén Stefano Pioli tanítványai hazai pályán próbálhatnak javítani, de az Udinese ellen nem lesz könnyű dolguk.

De Vrij, Parolo, Basta, Djordjevic, Braafheid, Gentiletti – ők tették át idén nyáron Róma kék-fehér részébe a székhelyüket. A kifejezetten ügyesen erősítő Lazio menedzserét is lecserélte, Edy Reja helyett Stefano Pioli vette át a csapat irányítását. Az eredmények ennek ellenére eddig elmaradnak a várakozásoktól. Bár a Milan elleni, idegenbeli 1-3 abszolút magyarázható volt, a Cesena hazai lesimázásába (3-0) pedig senki nem tud belekötni, a Genoa otthonában összeszedett hétvégi 1-0-s zakót már nehezebben tudják megemészteni a Biancoleseti hívei.

A Stadio Olimpico közönsége így mindenképpen győzelmet vár el a gárdától a 4. forduló ma esti zárómeccsén, de az Udinese nem ígérkezik könnyű falatnak. Stramaccioni legényei egy magabiztos Empoli elleni siker (2-0) után ugyan kikaptak a Juventustól Torinóban, de ez mostanában elég sok csapattal megesik… Hétvégén ráadásul nem más, mint a Napoli ellen sikerült visszatérni a győzelem ösvényére, akkor Danilo gólja döntötte el a találkozót a krízisben lévő déliek ellen.

Az aktuális forma így inkább az udineiek mellett szól, ugyanakkor az is tény, hogy a Lazio hazai pályán kapott gól nélkül nyerte eddigi egyetlen meccsét, míg az Udinese rúgott gól nélkül szenvedett vereséget egyetlen, otthonától távoli meccsén. A Lazio jelenleg ugyan csak 14. a tabellán, de egy mai győzelemmel közvetlenül a Friuliani elé kerülhetne a 7. helyre. Fordított leosztás esetén viszont az Udinese egészen a 3. helyig repülhetne, (ideiglenesen) letaszítva a dobogóról az Intert.

A mai találkozót eltiltás miatt de Vrij hagyja ki, sérülés miatt pedig hazai oldalon Gentiletti, Biglia, Radu, Gonzalez, Ederson és Cataldi fognak hiányozni, míg a vendégek Gabriel Silva, Scuffet, Riera, Domizzi és Wague játékára nem számíthatnak. 

A találkozó játékvezetője Gianluca Rocchi lesz. 

A várható kezdőcsapatok:

Lazio (4-3-3): Berisha – Basta, Novaretti, Cana, Braafheid – Parolo, Ledesma, Lulic – Candreva, Kloes, Keita.

Udinese (4-3-2-1): Karnezis – Widmer, Heurtaux, Danilo, Pasquale – Agyemang-Badu, Guilherme, Allan – Koné, Thereau – Muriel.

forrás: azzurri.co.hu