Recent comments

Friss Hírek

MILAN: Pippo első rangadója

A Milan szombat este a Juventust fogadja a San Siróban az olasz labdarúgó bajnokság (Serie A) 3. fordulójában.


A Milan a 3. fordulót megelőzően a tabella 1. helyén állt 6 ponttal. A mérleg 2 meccsből 2 győzelem, a rúgott gólok száma 8, a kapott góloké 5. A gyűjtött pontok száma 6.

A piros-feketék remekül kezdték a bajnokságot, hisz az első fordulóban hazai pályán 3-1-re legyőzték a Laziót. A második fordulóban a rossoneri a Parma otthonába látogatott.A találkozó 5-4-es Milan sikerrel zárult.

A csapat legeredményesebb játékosa Jeremy Menez 3 góllal, majd Keisuke Honda következik 2 találattal. Továbbá Nigel De Jong, Sulley Muntari és Giacomo Bonaventura is 1 gólos.

Filippo Inzaghi, a Milan vezetőedzője kijelölte keretét a mérkőzésre. A névsorban nem szerepel sérülés miatt Diego López, Alex, Riccardo Montolivo és Riccardo Saponara, továbbá Daniele Bonera eltiltott. Jó hír, hogy Fernando Torres és Stephan El Shaarawy is felépült. Stefano Gori és Alessandro Mastalli a Primavera csapatból jött fel.

A MILAN KERETE: Christian Abbiati, Michael Agazzi, Stefano Gori; Ignazio Abate, Michelangelo Albertazzi, Pablo Armero, Mattia De Sciglio, Philippe Mexés, Adil Rami, Cristian Zaccardo, Cristian Zapata; Giacomo Bonaventura, Michael Essien, Nigel De Jong, Alessandro Mastalli, Sulley Muntari, Andrea Poli, Marco Van Ginkel; Stephan El Shaarawy, Keisuke Honda, Jeremy Menez, M’Baye Niang, Giampaolo Pazzini, Fernando Torres.

A Juventus a bajnokságban a 2. helyen áll, miután mindkét mérkőzését megnyerte és 6 pontot gyűjtott. A gólarány 3-0.

A torinói együttes a bajnoki nyitányon idegenben 1-0-ra legyőzte a Chievót, majd a második fordulóban hazai környezetben Tévez és Marchisio góljával könnyedén nyert az Udinese ellen. 

A vendég együttes házi góllövőlistáját (minden sorozatot figyelembe véve) Carlos Tévez vezeti 3 találattal, őt követi Claudio Marchisio 1 góllal.

Massimiliano Allegri, a Juventus vezetőedzője kijelölte utazó keretét. A keretben nem szerepel Andrea Barzagli, Luca Marrone, Marco Motta és Andrea Pirlo neve.

A JUVE KERETE: Gianluigi Buffon, Marco Storari, Rubinho; Giorgio Chiellini, Martin Caceres, Angelo Ogbonna, Leonardo Bonucci, Stephan Lichtsteiner, Patrice Evra; Romulo, Paul Pogba, Claudio Marchisio, Simone Padoin, Kwandwo Asamoah, Arturo Vidal, Roberto Pereyra, Federico Mattiello; Simone Pepe, Kingsley Coman, Alvaro Morata, Carlos Tévez, Sebastian Giovinco, Fernando Llorente.

A két klub története során összesen 272 alkalommal találkozott egymással. A mérleg 93 Milan és 94 Juventus győzelem, míg 85 alkalommal döntetlen lett az eredmény. Ezeken a mérkőzéseken a Milan 396, a Juve 390 gólt szerzett.

A két együttes legutóbbi közös bajnoki mérkőzése március elején volt, akkor a Juventus a San Siróban Llorente és Tévez góljával 2-0-ra nyert. Az odavágó mérkőzésen, tavaly októberben hazai pályán 3-2-re győzedelmeskedett a Juve.




A találkozót Nicola Rizzoli vezeti. A 42 éves játékvezető 2002 áprilisában debütált a Serie A-ban és azóta 184 bajnoki mérkőzést vezetett. 

A Milannak 31 meccsen fújt, a mérleg 17 győzelem, 3 döntetlen és 11 vereség. A Juventusnak 27 mérkőzésen tevékenykedett, a mérleg 12 győzelem, 9 döntetlen és 6 vereség.

A mérkőzést a várakozások szerint majdnem teltház előtt rendezik meg. A hivatalos számok szerint 78681 jegyet adtak el.

forrás: acmilan.hu