Recent comments

Friss Hírek

ALLEGRI: Érzelemdús este lesz

A szombati Milan-Juventus rangadó különleges lesz a torinói együttest irányító Massimiliano Allegri számára, hiszen a szakember három és fél esztendőt töltött Milánóban, s leváltását követően, ez lesz az első alkalom, hogy ellenfélként tér majd vissza a San Siróba.

 
"A ma esti mérkőzés számomra semmihez sem fogható, s nem lennék emberi lény, ha mást mondanék." - nyilatkozta Allegri az újságíróknak a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón.

"Nem vagyok egy gép, ember vagyok. Három és fél intenzív esztendőt töltöttem a Milannál, s egy bajnoki címet és egy Szuperkupát is elhódítottunk együtt."

"Három és fél felejthetetlen évet töltöttem ott, ami mostanra a szakmai pályafutásom és a privát életem részét jelenti, hiszen ha az ember hosszú éveket tölt el egy klubnál, egy városban, olyan kapcsolatai épülnek közben, melyek túlmutatnak a szakma világán."

"Így a szombati egy erős érzelmeket keltő este lesz, s ez a normális ebben a helyzetben." 

Allegri azzal a Pippo Inzaghival néz majd szembe, akivel a pletykák szerint nem volt felhőtlen a viszonya Milánóban.

"Azt mondhatjuk, hogy Filippo és én teljesen különbözőek vagyunk szakmai szempontból, abban az értelemben, hogy ő játékosként hatalmas bajnok volt, s mindent megnyert. Az én pályafutásom játékosként nem lehet mérhető össze vele, azonban technikai szempontból, mint edző, jóval korábban kezdtem nála."

"Kis csapatoknál kezdtem, s az eredményeknek köszönhetően, szerencsére megadatott, hogy a Milant és a Juventust irányíthassam, s az első három évemet a Serie A-ban a Cagliarinál töltöttem."

"Ő szerencsés volt, hogy azonnal a Milannál kapott kinevezést, amely lényegében az otthona. A lehető legjobbakat kívánom neki, azonban inkább majd csak holnaputántól, mivel holnap győzni szeretnék."

A Milánóban megrendezésre kerülő rangadón a zsinórban három bajnoki címet begyűjtő Juventus számít esélyesnek, azonban Allegri természetesen óvatosan fogalmazott ezzel kapcsolatosan..

"Nem, nem vagyunk esélyesek, mivel úgy gondolom, hogy hozzánk hasonlóan, ők is felkészültek a mérkőzésre, s a lehető legjobban készülnek, hiszen ez egy rangadó egy Milan-Juventus lesz."

"Fantasztikus kihívás lesz, csodálatos, amilyen mindig is volt, egy zsúfolt stadionban, s úgy hiszem, hogy egy ilyen találkozó most csak javára szolgálhat az olasz labdarúgásnak. Bizonyosan jó mérkőzés lesz, ahol két olyan csapatot láthatnak majd, amelyek megpróbálják legyőzni ellenfelüket, s ez a legfontosabb dolog."

"Mindent megpróbálunk majd megtenni annak érdekében, hogy jó eredményt érjünk el, tudván, hogy egy olyan csapattal nézünk szembe, amely jelenleg jól teljesít, ahogy azt a megszerzett pontok is mutatják, egy olyan csapattal, amely sok gól szerez, s nyolc találatot szerzett két mérkőzésen, így óvatosnak kell lennünk."

"Ki az esélyes? Az ilyen mérkőzéseken általában soha sincsen esélyes. A San Siróban játszani soha senkinek nem lehet egyszerű. Tisztában vagyunk azzal, hogy erős keretünk van, azonban nagy tisztelettel vagyunk a Milannal szemben."

A Milan eddig meglehetősen gólzáporos mérkőzéseket játszott, míg a Juventus hálóját még senkinek sem sikerült bevennie az új szezonban.

"Úgy gondolom, hogy a Parma elleni mérkőzésük meglehetősen furcsa volt, általában akadnak minden szezonban ilyen furcsa, gólban gazdag találkozók, s a pármai pontosan ilyen volt."

"A Parma negyedik góljához kellett a kapus sérülése, s akadt még másik két-három szituáció, amelyekről nehéz elképzelni, hogy megismétlődhetnek egy másik mérkőzésen. Úgy gondolom, hogy a Lazio elleni mérkőzésük volt az, ahol jól játszottak, s az erősségük jeleit mutatták."

"A derbi semmi máshoz nem fogható, hiszen a Milan-Juventus mindig különleges mérkőzés. A San Siróban játszani nem könnyű, s a Milan ellen most játszani szintén nem könnyű, ahogy a Milan számára sem egyszerű a Juventus elleni játszani."

Az egyik legnagyobb kérdés az lehet, hogy a sérüléssel bajlódó Arturo Vidal vajon bevethető állapotban lesz-e a rangadóra.

"Vidal egy kicsit már edzett, tegnap a csapattal dolgozott, s aztán majd eldöntjük, hogy a kezdőcsapatba kerül-e, vagy a kispadon kezdi a mérkőzést. Mindamellett fontos lépéseket tett előre, s nagyon örülök."

forrás: juventuz.blog.hu