Recent comments

Friss Hírek

A Juve és a Roma is nyert, a Napoli nem

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 4. fordulójában a Juventus Arturo Vidal vezérletével 3–0-ra megverte a Cesenát, míg a Roma 2–1-re nyert Parmában. 


Így ez a két csapat továbbra is hibátlan.

A címvédő torinóiak Tévezzel és Pogbával a padon, de Vidallal és az Allegri vezetőedzőtől bizonyítási lehetőséget kapó Giovincóval a kezdőben álltak fel az újonc ellen.

A Juventus már az első percektől kapuja elé szegezte ellenfelét, és nem is nagyon engedte ki a szorításból. Első alkalommal Giovinco dolgoztatta meg a Juve-tulajdonban lévő Leali kapust egy szabadrúgás után, majd Ogbonna veszélyeztetett fejjel.

A jég Emmanuel Cascione kezezése után tört meg, a középpályás egy beadást blokkolta nem engedélyezett végtaggal. Arturo Vidal a tőle megszokott eredményességgel hajtotta végre a büntetőt, így a 18. percben már vezetett a Juve (1–0). Vidal hibátlan a tizenegyespontról Juve-mezben, tízből tíz a mérlege.

Az első félidőben a gólvonalon többnyire unatkozó Buffonnak csupán egyszer kellett kézzel labdába érnie, a játékrész legszebb jelenetét Llorente szolgáltatta, sarokkal próbálta helyzetbe hozni svájci csapattársát, Lichtsteinert.

A második félidőben a Juve tovább támadott, olykor hét-nyolc játékossal is felállt az ellenfél tizenhatosa köré a már-már edzőmérkőzés hangulatú összecsapáson, amelyen a hazai együttes 75 százalékban birtokolta a labdát.

A 64. percben ismét Vidal volt eredményes: a gólerős középpályás a kaputól 18 méterre kapott egy ajándéklabdát, majd egy állítás után a kapu jobb oldalába bombázott (2–0). A chilei ezzel 30. találatát szerezte a Serie A-ban, ilyen teljesítményre egyetlen középpályás sem volt képes az olasz bajnokságban a 2011–2012-es szezon kezdete óta.

A hazaiaknál az utolsó 20 percre beállt a Real Madridtól igazolt Álvaro Morata, de csak elpuskázott helyzetig jutott. A végeredményt Stephan Lichtsteiner állította be, a svájci szélső a 85. percben talált a hálóba a csereként pályára lépő Padoin passza után. 3–0

A Juventus különösebb erőlködés nélkül húzta be sorozatban 21. hazai bajnoki mérkőzését, és továbbra is hibátlan és kapott gól nélkül áll a mostani bajnokságban. Nagy különbségű győzelmének köszönhetően a forduló előtt még első Romát is megelőzte az Allegri-csapat.

Juventus–Cesena 3–0 (Vidal 18. – 11-esből, 64., Lichsteiner)




A még százszázalékos, sőt gólt sem kapó Roma a Parmához látogatott. A Roberto Donadoni irányította Parma két vereséggel kezdte a bajnokságot, majd a hétvégén a Chievo ellen megtörte rossz sorozatát, és győzött, így nagy reményekkel fogadta a listavezetőt.

A Roma jobban kezdte a találkozót, már az első percekben megmutatta Rudi Garcia csapata, hogy a három pontért jött. Saját térfelére szorította a Parmát, amely azonban hősiesen védekezett, és útját állta a római rohamoknak.

Egészen a 27. percig, amikor Francesco Totti tanári labdát adott a védőjétől elmozgó Adem Ljajicsnak, a szerb válogatott támadó pedig a bal oldalról, 12 méterről a kapu közepébe lőtt; Mirante lába között ment a labda a hálóba. 0–1

A Roma többször próbálkozott hosszan, a Parma védelme mögé felívelt labdákkal, ám ezek rendre pontatlanok voltak, vagy a hazai védők lekapcsolták őket. A félidő utolsó percében adódott a legnagyobb lehetőség a Parma előtt, ám Paolo De Ceglie a bal oldalról, 12 méterről ellőtte keresztbe a labdát.

A második félidőre agresszívabban jött ki a Parma, érezhető volt a hazaiakon, hogy bármire képesek az egyenlítésért. Ennek ellenére mégis a vendégeké volt a játékrész első ziccere, Pjanic kiugratása után Gervinho a jobb oldalról, 10 méterről előtte a hosszú kapufa mellett a labdát néhány centivel.

Az 56. percben egyenlíteni tudott a Parma: Antonio Cassano lövését szögletre ütötte De Sanctis, a sarokrúgás után pedig Paolo De Ceglie az ötösről két védő szorításában a hálóba fejelt. 1–1

A kapott gól érezhetően megzavarta a Romát, több hibával kezdett el futballozni. A 63. percben Gervinho vágtázott a bal szélen, tökéletesen középre gurított Tottinak, a csapatkapitány pedig senkitől sem zavartatva fölé bombázott 11 méterről.

Sokáig úgy tűnt, hogy megosztoznak a pontokon a csapatok, ám ekkor jött a 88. perc. 20 méterre a Parma kapujától szabadrúgáshoz jutott a Roma, az ítéletet Miralem Pjanic hajtotta végre, és a sorfal fölött tökéletesen tekert a Parma hálójába. 1–2

A Roma megőrizte hibátlan mérlegét a bajnokságban, de vezető helyét elbukta a Juventusszal szemben.

Parma–Roma 1–2 (De Ceglie 56., ill. Ljajics 27., Pjanic 88.)



Az Inter a negyedik bajnokiján megszerezte a harmadik gólját a nyáron szerződtetett Pablo Osvaldo, akinek a 40. percben szerzett találatával sokáig vezetett az Inter az Atalanta ellen, majd a meccs hajrájában a csereként beálló, ebben a szezonban bajnokin először eredményes Hernanes állította be a 2–0-ss végeredményt. 

A milánóiak annak ellenére tudtak győzni két góllal, hogy a 30. percben Rodrigo Palacio büntetőt hibázott.

Inter–Atalanta 2–0 (Osvaldo 40., Hernanes 87.)


A nap leggólgazdagabb meccsét Nápolyban játszották. 

A Napoli–Palermo találkozó előtt arról szüóltak a hírek, hogy egy újabb botlás akár a hazaiakat irányító Rafa Benítez állásába is kerülhet. 

A meccs elején nagyon bekezdtek a nápolyiak, 11 perc után ugyanis már 2–0-ra vezettek. A biztos előny tudatában talán túlságosan is megnyugodtak a hazaiak, ugyanis a 24. percre már egyenlített is a Palermo. a szünet előtt José Callejón még a Napolit juttatta vezetéshez, de Andrea Boletti gólja után végül meg kellett elégednie a csapatoknak az egy-egy ponttal. 

Nagy kérdés, hogy a négy meccsen megszerzett négy pont elég lesz-e Beníteznek ahhoz, hogy folytathassa az olasz (nápolyi) melót... 

Napoli–Palermo 3–3 (Koulibaly 2., Zapata 11., Callejón 45. ill. Belotti 18., 61., Vázquez 24.) 

További eredmények:

Hellas Verona–Genoa 2–2 (Tahcidisz 52., Ionita 64., ill. Matri 43. és 68.)

Cagliari–Torino 1–2 (Cossu 11., ill. Glik 21., Quagliarella)

Sampdoria–Chievo 2–1 (Gastaldello 45., Romagnoli 80., ill. Paloschi 90.)

Fiorentina–Sassuolo 0–0

forrás: NSO