Recent comments

Friss Hírek

BL: A farkasfalka visszatér

Szerda este a Farkasok újra ringbe szállnak a Bajnokok Ligájában, hogy a 2010/11-es kudarcos szereplés óta először vegyék fel a versenyt a klublabdarúgás elitjével.


Van miért kárpótolni a szurkolókat, hiszen a csapat legutóbb igen csúnyán búcsúzott a tornától. 

Az ukrán Shakhtar Donyeck előbb az Olimpicóban fektette kétvállra Tottiékat, majd otthon győztek 3-0-ra, beállítva ezzel a 6-2-es összesítést. Nem jutottak tehát a legjobb 8 közé a bordó-sárgák, és idén sem lesz könnyű dolguk, hiszen az egyik legnehezebb csoportba kerültek.

A Bayern – Man. City – CSZKA trió papíron leggyengébb tagja lesz a Roma első ellenfele – az oroszoknak, bár rendre ott vannak a BL-főtáblán, maradandót nem sikerült alkotniuk az utóbbi időben. Érdekesség, hogy tavaly szintén a Bayern és a City került egy csoportba a Moszkvával, akkor nagyon simán, 15-15 ponttal intézték el a csoportkört, így az orosz bajnoknak esélye sem volt a továbbjutásra, ráadásul a D-csoport akkori negyedik tagja a nem túl acélos Viktoria Plzen volt, akinél az olaszok azért jóval nagyobb erőt képviselnek.

Ami a két csapat bajnoki rajtját illeti, mindkét oldalon viszonylag elégedett lehet a vezetőség. Garcia csapata a nyitómeccsen a Fiorentinát, szombat este pedig az újon Empolit győzte le. A Roma nem titkolt célja idén egyértelműen a Scudetto megszerzése és a csoportból való továbbjutás kiharcolása lehet, bár mindkettőhöz nagy bravúrra lesz szükségük a fővárosiaknak. Legutóbbi 13 hazai tétmeccsükön 11-szer sikerült nyerniük; egyedül a címvédő Juventus tudott az Olimpicóban győzni az előző szezonban. 

A Premijer Liga eddigi 7 fordulója után a CSZKA 5 győzelemmel és 2 két vereséggel harmadik a táblázaton. Utóbbi két tétmeccsükön 8-1-es gólaránnyal, remek formában várják a szerdai találkozót.Jelentős változás nem történt a csapatnál. A finn Eremenko és az izraeli Natcho mindenképpen jó fogás volt,

Hazai oldalon szinte biztosra vehető, hogy Castán egy könnyebb izomsérülés, De Rossi pedig egy, még a Shakhtar elleni könyöklés miatt összeszedett eltiltás miatt nem játszik majd. Cole kezdése is kétséges lehet; az angol talán még nem tudott teljesen beilleszkedni Garcia taktikájába, így Torosidis térhet vissza a balbekk posztra, esetleg a görög Holebas debütálhat.

Várható kezdő (4-3-3): De Sanctis – Maicon, Astori, Manolas, Cole – Pjanic, Keita, Nainggolan – Gervinho, Totti, Iturbe.

A CSZKA-nál a még mindig sérüléssel bajlódó Rasmus Elm és Vitinho nincs a keretben, és a bal védő Shennikov visszatérésére is várni kell még.

Várható kezdő (4-2-3-1): Akinfejev – Fernandes, Berezutski, Ignashevich, Nababkin – Natcho, Milanov – Tosic, Eremenko, Dzagoev – Musa.

Ha a Roma tovább szeretne jutni a csoportból, kötelező a győzelem, amire jelen állás szerint minden esélye megvan a farkasfalkának. Daje Lupi!

scribacchino írása

forrás: azzurri.co.hu