Recent comments

Friss Hírek

MILAN-JUVE: Ki nyeri a hibátlanok csatáját?

A várakozásokon felül szerepel eddig a Pippo Inzaghi vezette milánói gárda.  
Azonban a bajnokság talán legnehezebb erőpróbája vár rájuk szombaton, a bajnoki címvédő Juve látogat a San Siróba.

Egy AC Milan-Juventus mérkőzés - játsszák azt bármilyen sorozat bármely szakaszában - mindig szuperrangadónak számít. De ezúttal még nagyobb tétje van, mint az elmúlt években. Az, hogy már a harmadik fordulóban találkozik a két óriás, csak emel a meccs presztízsén, hiszen eddig mindkét csapat hibátlan mérleggel rendelkezik. Az elmúlt esztendőkben a két csapat akkor csapott össze, amikor már látni lehetett, teljesen más célokért küzdenek a gárdák. Azt ugyan idén sem lehet még kijelenteni, hogy a Milan a bajnoki címért lesz versenyben, de egy esetleges győzelem hatalmasat dobhatna a piros-feketék lendületén.

A két győzelem ellenére egyáltalán nincs még tökéletes formában a Pippo Inzaghi csapata. 
A Milan védelme két mérkőzésen öt gólt szedett össze, márpedig a korábbi meccseken látott hibák a Juventus ellen nem férnek majd bele. A La Gazzetta dello Sport című olasz sportnapilap szerint Inzaghi is észrevette a hibákat, ezért a védelem megerősítésén dolgozik, hogy a parmai találkozóhoz hasonló hibákat ne vétsen a csapat szombat este. Belül a Zapata-Rami duó fog kezdeni, míg Nigel de Jong fő feladata a bombaformában lévő Carlos Tévez semlegesítése lesz. Nem lesz ott azonban minden problémák okozója - a Milan-szurkolók szerint legalábbis - Daniele Bonera. Az ő eltiltása jól jöhet a piros-feketéknek. 
A jobbszélen természetesen ezúttal is a válogatott Ignazio Abate kap majd szerepet, aki fantasztikusan játszott a Parma ellen. "Kiváló a hangulat a csapatnál, 90 percen keresztül habzó szájjal harcolunk. A nehéz időszak azonban még csak most fog jönni, amit egységes csapatként tudunk leküzdeni. Jó lenne ha játszhatnék a Juventus ellen. 80 ezer ember hatalmas lökést ad. Favorit? A Juventus jelenleg a legerősebb Olaszországban, de 90 perc alatt bármi megtörténhet." - beszélt a jelenlegi helyzetről a bekk.

A Juventus védelme sokkal összeszedettebbnek és stabilabbnak tűnik, mutatja ezt az is, hogy a Zebrák a három tétmeccsükön még gólt sem kaptak. 
 
Nagyon izgalmas csata vár tehát ránk ma este, ám egyik csapat sem állhat fel legjobb összeállításában. A Rossoneriknél talán Alex és a kapus, Diego López sérülése okozza a legnagyobb gondot Pippónak, míg a vendégeknél Andrea Pirlo nem épült még fel a találkozóra. Jó hír azonban, hogy Arturo Vidal ott lehet a csapatban.
forrás: hatharom.com