Recent comments

Friss Hírek

SERIE A: De Rossi a legjobban kereső, a Juve költi a legtöbbet a bérekre

Az edzők fizetésének összesítése mellett természetesen nem maradhatott ki a sorból a talán még többeket érdeklő kérdés sem: mennyit keresnek a Serie A-ban idén a játékosok? 



A listát böngészve megállapíthatjuk, hogy továbbra is jelentős szakadék tátong ilyen téren Olaszország és a többi topliga között.

849 millió euró. Ennyit költ összesen a 20 Serie A-s klub az idei szezonban játékosai fizetésére. Bár ez fantasztikus, felfoghatatlanul nagy számnak tűnik, valójában sehol sincs az angol, a spanyol, vagy a német bajnokság adataihoz képest. 

Sőt, önmagához képest is visszaesést mutat a Serie A: 63 millióval kevesebb ez az összeg, mint a tavalyi évben volt.

A klubok közül egyedül a Juventus és a Roma fizetnek majd idén többet a játékosaiknak, mint tették azt a tavalyi évben, ők 118 és 98 millióra emelték ezt a számot, amivel egyértelműen ők a két legtöbbet költő klub. A harmadik helyen 94 millióval az AC Milan található, őket követi az Inter és a Napoli (70-70), a Fiorentina (56) és a Lazio (55). 

A két milánói klub jelentősen csökkentette a kiadásait: a Milan 11, az Inter 25 millióval fizet kevesebbet, mint tavaly. Köszönhető ez nagyrészt az olyan, jól kereső játékosok távozásának, mint Kaká, Balotelli és Robinho. A hagyományos nagy csapatokat a Genoa-Sampdoria-Udinese-Torino-Sassuolo ötös követi 26 és 28 millió közti bérekkel, a lista végén pedig két újonc, az Empoli és a Cesena állnak nagyjából 11 milliós végösszeggel.

Ha a klubokról a játékosokra kezdünk fókuszálni, láthatjuk, hogy továbbra is Daniele De Rossi a legjobban kereső futballista a ligában a maga 6,5 milliós bérével, őt követi Higuain (5,5), Tevez (4,5), Gomez (4,35) és Torres (4 millió). Az Inter legjobban fizetett játékosa Vidic lesz 3,2 milliós apanázzsal, míg a Lazionál egyedül Klose bére éri el a 2 millió eurót. A legjobban megfizetett U21-es játékos Domenico Berardi 1,1 millióval, a veterán Toni-Cassano-Di Natale trió pedig 1 és 1,5 millió között keresnek.

Nemzetközi viszonylatban nem meglepő módon szinte kínosak ezek az adatok, még a legjobban kereső De Rossi sincs ott a kontinens 20 legjobban kereső játékosa között. Lionel Messi 20 millióval vezeti ezt a listát, mögötte Cristiano Ronaldo (18) és Zlatan Ibrahimovic (15) következik, míg Agüero és Falcao “csupán” 12 millióért kergetik a bőrt.

forrás: azzurri.co.hu